Οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων αποφασίζουν για τις αναπομπές του ΠτΔ

Οι εκπρόσωποι των κοινοβουλευτικών κομμάτων αποφασίζουν για τις αναπομπές του ΠτΔ

Την Πέμπτη (05/05) στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη Αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα σε σχέση με τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι αναπομπές αφορούν στο νόμο για αποπληρωμή καθυστερημένων οφειλών στα κοινωνικά ταμεία και στο νόμο με τον οποίο απαγορεύεται η απόλυση υπαλλήλου κατά τη διάρκεια της απουσίας του από την εργασία του και για περίοδο τριών μηνών μετά το πέρας της αναρρωτικής άδειας.

Όπως είχε δηλώσει ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, η σύσκεψη έχει ενώπιόν της δύο επιλογές.

Η μία είναι η σύγκληση της Βουλής στο εναπομείναν χρονικό διάστημα μέχρι τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών και να τοποθετηθεί, δηλαδή, να αποδεχτεί ή να απορρίψει τις αναπομπές του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Η άλλη επιλογή, πρόσθεσε, είναι να υπάρξει ερμηνεία του Συντάγματος ότι δεν συντρέχουν εξαιρετικές, επείγουσες και απρόβλεπτες περιστάσεις, και να υπάρξει επέκταση του χρόνου εντός του οποίου η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να αποφασίσει, δηλαδή εντός 15 ημερών να παραπεμφθούν στη Βουλή που θα προκύψει από τις βουλευτικές εκλογές.

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

Απηύθυνε πρόσκληση στον Ερντογάν ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης - «Δεν είναι η Κύπρος που δεν αναγνωρίζει την Τουρκία»

H Γαλλία μπορεί και οφείλει να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις προσπάθειες για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει στην "Le Figaro" ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος σημειώνει ότι αυτό είναι κάτι που συζητά εδώ και καιρό με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. 

BEST OF TOTHEMAONLINE