«Δικαιολογημένη ανησυχία» για απόκτηση βιολογικών και πυρηνικών όπλων από το ISIS

«Δικαιολογημένη ανησυχία» για απόκτηση βιολογικών και πυρηνικών όπλων από το ISIS

Πρόσβαση σε βιολογικά και πυρηνικά όπλα επιχειρεί να αποκτήσει το λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος, με σκοπό να πραγματοποιήσει επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος, περιλαμβανομένης της Βρετανίας, σύμφωνα με στελέχη ασφαλείας της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Μιλώντας στην ετήσια Έκθεση Ασφαλείας και Αντιμετώπισης της Τρομοκρατίας, που πραγματοποιείται στο Λονδίνο, ο αναπληρωτής επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζόρζε Μπέρτο Σίλβα είπε ότι οι τζιχαντιστές έχουν δείξει ενδιαφέρον για την απόκτηση χημικών, βιολογικών, ραδιενεργών και πυρηνικών υλικών.
 
«Πρόκειται για δικαιολογημένη ανησυχία», προειδοποίησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος.
 
Ο αναπληρωτής βοηθός του ΓΓ του ΝΑΤΟ για αναδυόμενες απειλές ασφαλείας Δρ Τζέιμι Σέι συμπλήρωσε ότι «είναι γνωστό πως οι τρομοκράτες προσπαθούν να αποκτήσουν αυτές τις ουσίες».
 
Ο Δρ Σέι είπε επίσης ότι ίσως το Ισλαμικό Κράτος χωρίζεται σε δύο ομάδες, μία με αποστολή την προστασία του λεγόμενου χαλιφάτου στη Συρία και στο Ιράκ και η δεύτερη με σκοπό τη σύσταση τρομοκρατικών πυρήνων στην Ευρώπη.
 
Όπως αναφέρθηκε επίσης, υπάρχουν φόβοι ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκτήσει έναν αριθμό ιρακινών πυραύλων μικρού βεληνεκούς, όπως πυραύλους εδάφους-αέρος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τατάρ: «Διεξάγω διπλωματικό αγώνα για αποδοχή λύσης δυο κρατών»

Τατάρ: «Διεξάγω διπλωματικό αγώνα για αποδοχή λύσης δυο κρατών»

Σε μία σειρά νέων δηλώσεων, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, επανέλαβε την προσήλωσή του στην πολιτική της λύσης των δύο κρατών, αναφέροντας πως διεξάγει "μεγάλο διπλωματικό αγώνα" για την παγκόσμια αποδοχή της. Παράλληλα, υπογράμμισε τη σημασία της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας στο νησί ως αποτρεπτικής δύναμης.