Αναστασιάδης: «Για να υπάρξει βεβαίως πρόοδος θα πρέπει η Τουρκία να επιδείξει καλή θέληση».

Αναστασιάδης: «Για να υπάρξει βεβαίως πρόοδος θα πρέπει η Τουρκία να επιδείξει καλή θέληση».

Συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους δήλωσε ότι θα επιδιώξει, εφόσον το επιτρέπει το πρόγραμμα του συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος θα παραστεί σε συνάντηση που διοργανώνουν τα Ηνωμένα Έθνη για την φτώχεια στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαΐου.

«Αυτό που θέλω να επιβεβαιώσω είναι ότι στις 23 και 34 Μαΐου πραγματοποιείται παγκόσμιο φόρουμ, κατόπιν πρόσκλησης του ΓΓ του ΟΗΕ, για την φτώχεια και βεβαίως θα συμμετάσχω», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο του ετήσιου συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ.

Πρόκειται για την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής (World Humanitarian Summit) που ων Ηνωμένων Εθνών που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη στις 23-24 Μαΐου.

«Το εάν και κατά πόσον θα επιζητήσω συνάντηση με Τούρκους αξιωματούχους αυτό θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα του συνεδρίου», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε παρατήρηση αν αντιμετωπίζονται προβλήματα στις διαπραγματεύσεις, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε πως «βρισκόμαστε σε ένα στάδιο που παρατηρείται πρόοδος, αλλά ταυτόχρονα που αντιμετωπίζουμε και προβλήματα», και υπέδειξε πως ο ίδιος δεν νομίζει πως η επανάληψη δεν υποβοηθά σε οτιδήποτε.

«Προτιμότερο να επικεντρώσουμε την προσοχή μας και την εμμονή μας και σε θέσεις αρχών προκειμένου να υπάρξει πρόοδος», είπε, υποδεικνύοντας ότι «για να υπάρξει βεβαίως πρόοδος θα πρέπει έμπρακτα και η άλλη πλευρά και η Τουρκία κατά κύριο λόγο να επιδείξουν καλή θέληση».

Σε ερώτηση για τον ισχυρισμό του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακκιντζί ότι υπήρξε αλληλοκατανόηση να μην υπάρξουν γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Ανατασιάδης κατέστησε σαφές ότι «στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ουδέποτε επέτρεψα να τεθεί το θέμα ενάσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, πολύ περισσότερο του θέματος των υδρογονανθράκων».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

ΠτΔ στο Bloomberg: «Η Κύπρος δεν εμπλέκεται στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή με κανέναν τρόπο»

Στη σημασία της αποκλιμάκωσης της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV, την ανάγκη για συντονισμό της ΕΕ, χωρών της περιοχής αλλά και των ΗΠΑ για να επιτευχθεί διά της διπλωματικής οδού κατάπαυση του πυρός. Αν δεν υπάρξει αποκλιμάκωση, οι συνέπειες θα είναι σοβαρές, είπε, προτείνοντας, μεταξύ άλλων, τη δημιουργία ενός «συνασπισμού προθύμων» για να παρουσιαστεί ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης.

BEST OF TOTHEMAONLINE