Άσχημα την έχει ο αεροπειρατής Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά - Αποφάσισαν οι κυπριακές αρχές

Άσχημα την έχει ο αεροπειρατής Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά - Αποφάσισαν οι κυπριακές αρχές

​Άσχημα την έχει ο Σαΐφ Ελντίν Μουσταφά που έγινε γνωστός ανά το παγκόσμιο με τα... καμώματά του στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Ο 58χρονος Αιγύπτιος που την Τρίτη (30/03) έκανε αεροπειρατεία σε αεροσκάφος των αιγυπτιακών αερογραμμών που εκτελούσε εσωτερική πτήση και το… προσγείωσε στην Κύπρο ζητώντας να δώσει γράμμα στην Κύπρια πρώην του συζυγό του, θα απελαθεί στην πατρίδα του.

Αυτό αποφάσισαν οι κυπριακές αρχές.

Η θέση του 58χρονου είναι ιδιαίτερα βεβαρημένη. Θυμίζουμε ότι δημοσιεύματα τον ήθελαν να είχε προβεί σε  πλαστογραφία και απάτη.

Μάλιστα, είχε καταδικαστεί για τις πιο πάνω κατηγορίες, ενώ το 2011 απέδρασε από τις φυλακές στις οποίες κρατείτο, κατά τις κινητοποιήσεις σε βάρος του τότε προέδρου της χώρας, Χόσνι Μουμπάρακ.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τοποθετηθεί σε «μαύρη λίστα» ώστε να μην μπορεί να ταξιδέψει εκτός της χώρας.

Φάνης Μακρίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

ΠτΔ: Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κύπρου σε περιοχή κρίσεων επιβάλλει αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα

Η ευρωπαϊκή ιδιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας, σε μια περιοχή παρατεταμένων κρίσεων και ιδιαίτερης γεωστρατηγικής σημασίας, καθιστά ακόμη περισσότερο επιβεβλημένη την αναβαθμισμένη επιχειρησιακή ετοιμότητα της χώρας για ανθρωπιστικές αποστολές, αλλά και για την αντιμετώπιση πολλών άλλων σύγχρονων προκλήσεων, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης στην τελετή εγκαινίων του Μουσείου Πολεμικής Δράσης, Ιστορίας και Τιμής του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Πυροβολικού στη Λευκωσία.