Εκδόθηκαν τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον Μπόμπολα - Λώλου

Εκδόθηκαν τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον Μπόμπολα - Λώλου

Έχουν εκδοθεί πριν από λίγο τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης εναντίον του επικεφαλής της Helector Λεωνίδα Μπόμπολα και του Διευθυντή της ENVIROPLAN Θεοφάνη Λώλου σε σχέση με τις έρευνες για την υπόθεση των ΧΥΤΑ Πάφου και του ΧΥΤΥ Κόσιης, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ.

Σχολιάζοντας δημοσιεύματα σε σχέση με την άφιξη των δύο προσώπων στην Κύπρο, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης ξεκαθάρισε νωρίτερα σήμερα ότι δεν πρόκειται να υποβληθούν ή να επιβληθούν οποιοιδήποτε όροι σχετικά με την άφιξη ή μη οποιουδήποτε εκζητούμενου προσώπου στην Κύπρο.

“Θέλω απλώς να διευκρινίσω ότι τα εντάλματα σύλληψης εναντίον οποιουδήποτε προσώπου εκδίδονται για να εκτελούνται. Με αυτήν την έννοια πρόκειται να προχωρήσουμε – και έχω ήδη δώσει οδηγίες - για την άμεση έκδοση ενταλμάτων, ευρωπαϊκών, σύλληψης των δύο αυτών προσώπων, τα οποία φάνηκαν – ως αποτέλεσμα των αστυνομικών ανακρίσεων – να ενέχονται στην υπόθεση”, σημείωσε.

Δεν πρόκειται, πρόσθεσε, “ να υποβληθούν ή ακόμα να επιβληθούν – ακόμα χειρότερα – οποιοιδήποτε όροι σχετικά με την άφιξη ή μη οποιουδήποτε εκζητουμένου προσώπου στην Κύπρο. Αυτό να γίνει καθαρό. Τα εντάλματα εκδίδονται και εκτελούνται. Εάν έρθει οικειοθελώς μέχρι την αναγκαστική σύλληψη οποιοσδήποτε ασφαλώς θα συλληφθεί και θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”, κατέληξε.

Ο κ. Κληρίδης προέβη σε δηλώσεις μετά από την ευρεία σύσκεψη που έγινε το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών, υπό την προεδρία του Υπουργού Εσωτερικών, για το θέμα του ΧΥΤΥ Κόσιης στην οποία συμμετείχε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Τα συγχαρητήρια σε Βέμπερ για την επανεκλογή του και οι θερμές ευχαριστίες προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

ΠτΔ: Τα συγχαρητήρια σε Βέμπερ για την επανεκλογή του και οι θερμές ευχαριστίες προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Η εξεύρεση απαντήσεων στις ευρωπαϊκές προκλήσεις και η διάνοιξη νέων δρόμων για μια ισχυρότερη, πιο ενωμένη ΕΕ θα είναι το πνεύμα της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ, το πρώτο εξάμηνο του 2026, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας παράλληλα θερμές ευχαριστίες προς το ΕΛΚ και εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών για τη διαχρονική στήριξη τους στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE