Τι θα συζητήσουν Αναστασιάδης και Ακιντζί

Τι θα συζητήσουν Αναστασιάδης και Ακιντζί

Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα του έργου μετατροπής συναντιλήψεων σε συγκλίσεις από τους δύο διαπραγματευτές, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Οζντίλ Ναμί, θα συζητήσουν κατά κύριο λόγο, στη συνάντησή τους τη Δευτέρα (28/03) οι δύο ηγέτες, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του ΚΥΠΕ για την αυριανή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «κατά τη διάρκεια της αυριανής συνάντησης των ηγετών κύριο θέμα συζήτησης αναμένεται να είναι τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της εργασίας των διαπραγματευτών, ως σχετική κατεύθυνση των ηγετών, για μετατροπή συναντιλήψεων σε συγκλίσεις, ειδικότερα επί θεμάτων που άπτονται επί βασικών αρχών που θα πρέπει να διέπουν μια λύση του Κυπριακού».

«Αναμένεται επίσης να υπάρξει καθορισμός των συναντήσεων κατά τη διάρκεια του Απριλίου», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση αν θα τεθεί το θέμα της ανακοίνωσης του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών στη συνάντηση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «το θέμα των ενεργειακών σχεδιασμών της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν είναι θέμα που αφορά το τραπέζι των συνομιλιών ή τις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού».

Η συνάντηση μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τ/κ ηγέτη είναι  καθορισμένη για τις 10.00.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Τραμπ: Οι χώρες που παίρνουν πετρέλαιο μέσω των Στενών να φροντίσουν για την ασφάλεια διέλευσης - Διώξτε τους Αμερικανούς, λένε οι Ιρανοί στις χώρες του Κόλπου

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή διανύει την 15η μέρα, χωρίς ορατό τέλος ενώ η ενεργειακή κρίση απειλεί να λυγίσει την παγκόσμια οικονομία. Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πολλές χώρες θα στείλουν πολεμικά πλοία για να διασφαλίσουν ότι τα Στενά του Ορμούζ θα παραμείνουν ανοικτά. Η κυβέρνηση Τραμπ απέρριψε τις προσπάθειες των συμμάχων της Μέσης Ανατολής να ξεκινήσουν διπλωματικές διαπραγματεύσεις με στόχο τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράν.

BEST OF TOTHEMAONLINE