Να ανατιναχτεί μέσα στο Stade de France σκόπευε ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Να ανατιναχτεί μέσα στο Stade de France σκόπευε ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ

Το Σάββατο (19/03) απαγγέλθηκαν επίσημες κατηγορίες εις βάρος του για ανάμιξη σε φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο βασικός ύποπτος για τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι ο οποίος συνελήφθη χθες Παρασκευή στις Βρυξέλλες, αποκάλυψε στις βελγικές αρχές ότι«ήθελε να ανατιναχτεί μέσα στο στάδιο Stade de France» τη νύχτα των φονικών χτυπημάτων, όμως τελικά άλλαξε γνώμη.

«Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης από τις αρχές επιβεβαίωσε ότι ήθελε να ανατιναχθεί στο Stade de France όμως έκανε πίσω» δήλωσε ο εισαγγελέας του Παρισιού σε συνέντευξη Τύπου. Ωστόσο, ο Φρανσουά Μολέν επισήμανε στους δημοσιογράφους ότι η αρχική κατάθεση του Αμπντεσλάμ θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε επιφύλαξη.

Το Σάββατο (19/03) οι διωκτικές αρχές του Βελγίου απήγγειλαν επίσημες κατηγορίες σε βάρος του του Αμπντεσλάμ για την ανάμιξη σε φονικές τρομοκρατικές επιθέσεις. Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και εις βάρος ενός άλλου άντρα ο οποίος συνελήφθη εχθές, στη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας του Βελγίου στο Μόλενμπεκ.

Ο δεύτερος αυτός άντρας, φέρεται να ονομάζεται Μονίρ Αχμέτ με το ψευδώνυμο Αμίν Τσουκρί. Τα δύο ονόματα εντοπίζονται σε πλαστά έγγραφα, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές.

Ένας τρίτος άντρας που επίσης συνελήφθη την Παρασκευή (18/03) στο ίδιο σπίτι, με το όνομα Αμπίντ Α., κατηγορείται ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική οργάνωση, αλλά και για υπόθαλψη εγκληματιών. Οι ίδιες κατηγορίες απαγγέλθηκαν και σε βάρος μιας γυναίκας, με το όνομα Ντζεμιλά Μ., αλλά αυτή αφέθηκε ελεύθερη σύμφωνα πάντοτε με τις εισαγγελικές αρχές.

Μία δεύτερη γυναίκα αφέθηκε επίσης, ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες.

Νωρίτερα το Σάββατο (19/03) έγινε γνωστό ότι ο Αμπντεσλάμ, συνεργάζεται με την αστυνομία, αλλά θ' αρνηθεί την έκδοσή του στη Γαλλία, σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του δικηγόρου του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Μορφάκης Σολομωνίδης στο «Τ»: «Η ΕΔΕΚ μπορεί και πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας»

Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σαφές μήνυμα ενότητας, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μορφάκης Σολομωνίδης, μιλά στο ThemaOnline για την επανεκκίνηση του κόμματος ενόψει της Παγκύπριας Συνδιάσκεψης της 9ης Νοεμβρίου.Τονίζει πως «κανείς δεν περισσεύει», απευθύνει κάλεσμα επιστροφής σε παλιά στελέχη και δηλώνει έτοιμος να δώσει τη μάχη των Βουλευτικών εκλογών του 2026. Παράλληλα, αποκαλύπτει τους έξι πολιτικούς πυλώνες της ΕΔΕΚ για την επόμενη μέρα και στέλνει μήνυμα πίστης στις αρχές και τις αξίες του κόμματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «η γροθιά που μας ενώνει, είναι πιο δυνατή από όσα μας χωρίζουν».

BEST OF TOTHEMAONLINE