ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ - Θανατικός ανακριτής για πνιγμό 18χρονου: «Η πισίνα λειτουργούσε παράνομα»

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ - Θανατικός ανακριτής για πνιγμό 18χρονου: «Η πισίνα λειτουργούσε παράνομα»

Ο θανατικός ανακριτής ανέφερε πως ο πνιγμός του 18χρονου Αγγλοκύπριου Σαββάκη Αλεξάνδρου οφείλεται σε λανθασμένες ενέργειες και παραλείψεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» το Σάββατο (19/03), ο θανατικός ανακριτής Παραλιμνίου Μιχάλης Χαραλάμπους, κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο θάνατος του 18χρονου στις 18 Αυγούστου 2014,  οφείλεται στο γεγονός πως η πισίνα του ξενοδοχείο λειτουργούσε παράνομα. 

Ο κ. Χαραλάμπους σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι υπάρχουν υπόνοιες πως πιθανόν στον θάνατο του Σαββάκη να έχουν συμβάλει ενέργειες, πράξεις ή παραλείψεις τρίτων προσώπων. Μάλιστα, απέστειλε την ετυμηγορία του στη γενική εισαγγελία για μελέτη και περαιτέρω χειρισμό.

Σύμφωνα με τα γεγονότα που παρουσιάστηκαν στη θανατική ανάκριση και αναφέρονται στο δημοσίευμα, στις 18 Αυγούστου 2014 και στις 5:00 το πρωί, ο 18χρονος μαζί με έναν φίλο του επισκέφθηκαν το μπαρ της πισίνας του ξενοδοχείου, το οποίο βρισκόταν σε λειτουργία και σέρβιρε ποτά. Οι δυο τους είχαν καταναλώσει προηγουμένως τρία ποτήρια αλκοόλ.

Σε κάποια στιγμή γύρω στις 7:00 π.μ. ο φίλος του 18χρονου διαπίστωσε πως ο φίλος του δεν βρισκόταν δίπλα του και υπέθεσε ότι πήγε στην τουαλέτα. Μέσα στην πισίνα εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν γύρω στα 15 πρόσωπα και μια αλλοδαπή είπε σε Κύπριο πως κάτι υπάρχει στον πάτο της πισίνας. Ο Κύπριος έψαξε και βρήκε στον πάτο τον Σαββάκη και τον τράβηξε πάνω. Ο άτυχος νεαρός, ανασύρθηκε αναίσθητος από το νερό και κλήθηκε γιατρός που έφθασε μετά από παρέλευση 15 λεπτών και άρχισε να προσπαθεί να τον συνεφέρει, αλλά ήταν πλέον αργά.

Σύμφωνα με την αναφορά του θανατικού ανακριτή, τον ουσιώδη χρόνο που συνέβη η τραγωδία, παρά το γεγονός ότι η πισίνα ήταν ανοικτή για το κοινό, δεν υπήρχε ναυαγοσώστης στην πισίνα, το νερό της οποίας ήταν πάρα πολύ λερωμένο και υπήρχαν σε αυτό πολλά σκουπίδια. Απο την άλλη, ο βυθός δεν ήταν καθόλου ευδιάκριτος, ενώ κανένας από τους παρευρισκόμενους διαπίστωσε ότι ο 18χρονος ήταν στον πάτο της πισίνας για να τον βοηθήσει. Ο θάνατός του προήλθε από πνιγμό συνεπεία ασφυξίας.   

Η υπόθεση στάλθηκε στη γενική εισαγγελία για μελέτη και περαιτέρω χειρισμό.

Επιμέλεια: Ι. Μάντζιηπα 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

Μήνυμα ΠτΔ για τερματικό: «Το κράτος δεν εκβιάζεται... με εκπλήσσει αυτή η ανάγκη της εταιρείας για δημόσιες παρεμβάσεις»

«Είμαι σε επαφή μαζί της και ο ίδιος προσωπικά, αλλά και με κάποια κράτη μέλη της ΕΕ, και εκτός της ΕΕ, όπως με Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών», είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top