Μπαράκ Ομπάμα προς υποψηφίους: «Όχι βρισιές, όχι χλευασμοί τύπου σχολικής αυλής»

Μπαράκ Ομπάμα προς υποψηφίους: «Όχι βρισιές, όχι χλευασμοί τύπου σχολικής αυλής»

Ο Μπαράκ Ομπάμα απηύθυνε έκκληση προς τους υποψήφιους στις προκριματικές εκλογές να αφήσουν "τις βρισιές και τους χλευασμούς τύπου σχολικής αυλής" και να μην δημιουργούν "διχόνοιες με βάση τη φυλή ή την πίστη", μετά την ακύρωση προεκλογικής συγκέντρωσης του Ντόναλντ Τραμπ στο Σικάγο εξαιτίας βιαιοτήτων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι η Αμερική τα πηγαίνει καλά. "Αυτό στο οποίο οι άνθρωποι που συμμετέχουν στην εκστρατεία για την προεδρία πρέπει να επικεντρωθούν είναι πώς μπορεί να γίνει για να τα πάει καλύτερα. Οχι βρισιές, όχι  χλευασμοί τύπου σχολικής αυλής, όχι  διχόνοιες με βάση τη φυλή ή την πίστη και, οπωσδήποτε, όχι βία κατά άλλων Αμερικανών".

Η εμπρηστική ρητορική του Τραμπ, ο οποίος καταφέρεται συστηματικά κατά των Μεξικανών και των μουσουλμάνων αυξάνει την ένταση στην προεκλογική εκστρατεία για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος. Οι συγκεντρώσεις του γίνονται όλο και συχνότερα θέατρο επεισοδίων ανάμεσα σε υποστηρικτές του και διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους είναι μαύροι και ισπανόφωνοι.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Χριστοδουλίδης: «Δεν πρόκειται να εμπλακώ σε προεκλογικό αγώνα» – Ποιες είναι οι προτεραιότητές του

Τη θέση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε προεκλογική εκστρατεία, παρά την κριτική που δέχεται από κόμματα για παροχολογία και για τα κυριακάτικα βίντεο του Προέδρου της Δημοκρατίας, διατύπωσε τη Δευτέρα ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Υπογράμμισε πως υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που απαιτούν κυβερνητική προσοχή, με πρώτο το Κυπριακό, καθώς και θέματα εσωτερικής διακυβέρνησης και μεταρρυθμίσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE