Έκτακτη χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ για προσωπικό στα hotspots

Έκτακτη χρηματοδότηση 3,5 εκατ. ευρώ για προσωπικό στα hotspots

Εγκρίθηκε σήμερα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Έκτακτη χρηματοδότηση προς την Ελλάδα ύψους 3,5 εκατ. ευρώ ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η χρηματοδότηση θα συμβάλει στην κάλυψη των δαπανών για την πρόσληψη ανθρώπινου δυναμικού στα πρώτα Κέντρα Υποδοχής που θα συσταθούν στην Κω, τη Λέσβο, τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέρο.

Επιπλέον, τα χρήματα προέρχονται από το Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας (ISF) και στόχος είναι να ενισχυθεί η ικανότητα της Ελλάδας να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τις πρωτοφανείς προσφυγικές ροές στη χώρα, διασφαλίζοντας την ικανοποιητική λειτουργία του συστήματος αναγνώρισης, καταγραφής και υποδοχής των πολιτών τρίτων χωρών.

«Η έκτακτη χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό εξειδικευμένου προσωπικού, το οποίο θα πρέπει να βοηθήσει να μειωθεί η διάρκεια των διαδικασιών εγγραφής», καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάνε πίσω στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Δημοσθένους - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο

Πάνε πίσω στο κελί οι τρεις για τον φόνο του Δημοσθένους - Γιατί αφέθηκαν ελεύθεροι οι δύο

Σε συνέχεια της υπόθεσης του φόνου εκ προμελετης του Σταύρου Δημοσθενους, 49 ετων από την Λεμεσό, παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακου Δικαστήριου Λεμεσού ο 31χρόνος (επανασυνελλήφθει χθες) όπου εναντίον του εκδόθηκε διαταγμα προσωποκρατησης για 8 ημέρες.

BEST OF TOTHEMAONLINE