ΚΟΣΜΟΣ

Νέες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους του Brexit με φόντο εντάσεις στο Συντηρητικό Κόμμα

Νέες προειδοποιήσεις για τους κινδύνους του Brexit με φόντο εντάσεις στο Συντηρητικό Κόμμα

Ανάλυση της βρετανικής κυβέρνησης για τις επιπτώσεις της εξόδου της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα Guardian, προειδοποιεί για «μία δεκαετία επιζήμιας αβεβαιότητας».

Αξιωματούχοι του Γραφείου Υπουργικού Συμβουλίου που συνέταξαν την έκθεση αναφέρουν πως η διαδικασία της αποχώρησης από την ΕΕ και της σύναψης νέων εμπορικών συμφωνιών με τα κράτη-μέλη και άλλες χώρες θα έπληττε τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, τη στερλίνα και δύο εκατομμύρια Βρετανούς που ζουν στην Ευρώπη.

Ο αρμόδιος για την έκθεση Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι «οι κίνδυνοι για την οικονομία είναι ξεκάθαροι και [η έξοδος] θα άφηνε θέσεις εργασίας και την ευημερία του βρετανικού λαού επικίνδυνα εκτεθειμένες».

Η δημοσιοποίηση της ανάλυσης αναμένεται να εντείνει τις κατηγορίες από την παράταξη υπέρ του Brexit σε βάρος του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ότι μετέρχεται τακτικές εκφοβισμού των πολιτών ώστε να εξασφαλίσει μία ψήφο υπέρ της παραμονής στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

 

Χρησιμοποιώντας την τακτική στήλη του στην Daily Telegraph ο Δήμαρχο του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον, που έχει ταχθεί υπέρ του Brexit, κατηγορεί την αντίπαλη παράταξη για «μια σειρά αμφισβητούμενων ισχυρισμών» σχετικά με τις επιπτώσεις της εξόδου στην οικονομία και στην ασφάλεια της Βρετανίας.

«Είναι τώρα σαφές πως η εκστρατεία υπέρ της παραμονής έχει την πρόθεση να προκαλέσει μόνο ένα συναίσθημα στο στήθος του βρετανικού κοινού και αυτό είναι ο φόβος», αναφέρει ενδεικτικά στο άρθρο του ο κ. Τζόνσον.

Η διαίρεση στο εσωτερικό του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος αναφορικά με τη θέση της Βρετανίας στην ΕΕ ήταν προφανής και το Σαββατοκύριακο, όταν ο Υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, επίσης από το στρατόπεδο υπέρ του Brexit, κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι υποτιμά τον βρετανικό λαό όταν προειδοποιεί για το μέλλον της χώρας εκτός ενωμένης Ευρώπης.

Γράφοντας πάντως στο πρώτο φύλλο της νέας εφημερίδας New Day, ο κ. Κάμερον επαναλαμβάνει το επιχείρημά του ότι οι υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ αδυνατούν να απαντήσουν σε καίρια ερωτήματα για το πώς θα είναι η χώρα εκτός ενωμένης Ευρώπης σε θέματα οικονομίας και ασφάλειας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top