ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομπάμα: «Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τη Συρία»

Ομπάμα: «Κρίσιμες οι επόμενες μέρες για τη Συρία»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τόνισε ότι οι επόμενες ημέρες θα είναι "κρίσιμες" για τη Συρία, προειδοποιώντας το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ καθώς και τη Ρωσία ότι "ο κόσμος θα παρακολουθεί" εάν τηρούν τις δεσμεύσεις τους και εφαρμόζουν τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

"Οι ημέρες που έρχονται θα είναι κρίσιμες, ο κόσμος θα παρακολουθεί", προειδοποίησε ο Ομπάμα μετά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

"Η διακοπή των εχθροπραξιών που θα τεθεί σε ισχύ αύριο (σ.σ. από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, ώρα Δαμασκού) είναι ένα κρίσιμο βήμα για να τερματιστεί το χάος" στη Συρία, συνέχισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

"Όλος ο κόσμος ξέρει τι πρέπει να γίνει: όλα τα μέρη (σ.σ. που έχουν δεσμευθεί) οφείλουν να τερματίσουν τις επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών πληγμάτων, και ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να μπορέσει να διανεμηθεί σε όλες τις πολιορκημένες περιοχές", πρόσθεσε. "Όλα αυτά θα εξαρτηθούν κυρίως από το εάν θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους το συριακό καθεστώς, η Ρωσία και οι σύμμαχοί τους", επέμεινε.

Παράλληλα, ο κ. Ομπάμα δήλωσε πως το Ισλαμικό Κράτος χάνει τη μάχη για "τις καρδιές και τα μυαλά" των Ιρακινών και είναι αντιμέτωπο με ένα κύμα λιποταξιών, το οποίο προσπαθεί να τερματίσει εκτελώντας τους λιποτάκτες.

"Δεν κερδίζουν τις καρδιές και τα μυαλά (...). Συνεχίζουμε να λαμβάνουμε αναφορές για λιποταξίες και εκτελέσεις όλων όσοι προσπαθούν να λιποτακτήσουν", είπε ο Ομπάμα και πρόσθεσε πως "η ροή ξένων τρομοκρατών μαχητών προς τη Συρία επιτέλους μοιάζει να επιβραδύνεται".

Όπως είπε, το ΙΚ δεν είναι ένα νέο χαλιφάτο, όπως διατείνεται, αλλά μια συμμορία, που αποξενώνει τους ανθρώπους που καταληστεύει, υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Όλο και περισσότεροι συνειδητοποιούν ότι το ΙΚ δεν είναι χαλιφάτο - είναι συμμορία", είπε ο Ομπάμα. Πρόσθεσε ότι "δεν θα υπάρξει απολύτως καμία κατάπαυση του πυρός" σε ό,τι αφορά αυτή την τζιχαντιστική οργάνωση: "Σήμερα, έδωσα εντολή στους συνεργάτες μου να ενταθούν οι προσπάθειες σε όλα τα μέτωπα" για την εξάρθρωση του ΙΚ, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top