ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Βελγίου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

Στήριξη Βελγίου στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού

Την υποστήριξη του Βελγίου στις προσπάθειες που καταβάλλονται για επίλυση του κυπριακού προβλήματος επαναβεβαίωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου, ο νέος Πρέσβης της χώρας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, Luc Liebaut, ο οποίος θα επιδώσει τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας την ερχόμενη Δευτέρα (29/02)

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής ενημέρωσε τον κ. Liebaut για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τονίζοντας πως, αν και έχει επιτευχθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, η Τουρκία πρέπει να αλλάξει στάση και να αποδείξει εμπράκτως τη βούλησή της για λύση του Κυπριακού.

Ταυτόχρονα, υπογράμμισε, η Τουρκία θα πρέπει να συμμορφωθεί πλήρως με τις ευρωπαϊκές της δεσμεύσεις και υποχρεώσεις. Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε επίσης στην τρέχουσα ασταθή κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, επισημαίνοντας ότι μια θετική κατάληξη του κυπριακού προβλήματος θα μπορούσε να συνδράμει καταλυτικά στην εδραίωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή.

Ο κ. Liebaut, αναφερόμενος στη σταθερή ανάπτυξη των διμερών σχέσεων, έκανε ιδιαίτερη μνεία στη σημασία των κοινοβουλευτικών ανταλλαγών και το ρόλο των Ομάδων Φιλίας που λειτουργούν στα κοινοβούλια των δυο χωρών.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top