ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομήρου: Επιβάλλεται επανεκτίμηση πορείας παρά την αισιοδοξία

Ομήρου: Επιβάλλεται επανεκτίμηση πορείας παρά την αισιοδοξία

Παρά την αισιοδοξία, επιβάλλεται επανεκτίμηση της πορείας των διαπραγματεύσεων και χάραξη στρατηγικής για αντιμετώπιση της τουρκικής αδιαλλαξίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε δηλώσεις του το πρωί στη Βουλή,  ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στη χθεσινή ενημέρωση της Ολομέλειας του Σώματος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πορεία των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι έγινε εφικτή η παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη.

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων ως κατ’ εξοχήν όργανο της λαϊκής  κυριαρχίας, πρέπει να τυγχάνει ενημέρωσης σε τακτά χρονικά διαστήματα για τις εξελίξεις που αφορούν στο μεγάλο εθνικό μας θέμα», είπε.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της ομιλίας του Προέδρου, είπε ότι «παρά τη σχετική αισιοδοξία που εξέπεμψε, η ρεαλιστική αποτίμηση των δεδομένων επιβάλλει επανεκτίμηση της συνολικής πορείας των διαπραγματεύσεων και συλλογική χάραξη στρατηγικής αντιμετώπισης της συνεχιζόμενης και κλιμακούμενης τουρκικής αδιαλλαξίας».

Αναφέρθηκε στις πρόσφατες δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κατά της μετεξέλιξης της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και στις προτροπές, οι οποίες αποδίδονται στον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν – και οι οποίες, όπως είπε, δεν έχουν διαψευστεί - προς την τ/κ ηγεσία για μη επιστροφή της Μόρφου και για μαζική απόδοση λεγομένων υπηκοοτήτων σε εποίκους, που όπως είπε, μαρτυρούν το αμετακίνητο της τουρκικής πολιτικής.

«Η στρατηγική μας πρέπει να οικοδομείται στη βάση της πραγματικότητας και σε καμιά περίπτωση στη βάση προσδοκιών που δεν ανταποκρίνονται σε αυτή» κατέληξε ο κ. Ομήρου.

Ερωτηθείς πώς σχολιάζει την αναφορά του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε, ότι το περιουσιακό έχει λυθεί κατά 90%, ο κ. Ομήρου είπε ότι στις χθεσινές αναφορές στη Βουλή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είπε κάτι τέτοιο, αλλά ανέφερε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν δυσχέρειες σε ό,τι αφορά την κατάληξη επί του περιουσιακού.

«Δεν είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω τα λεχθέντα από τον κ. Έιντε» είπε, ενώ είπε ότι θα πρέπει να έχει πρόσθετη ενημέρωση για να σχολιάσει την αναφορά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top