Να αναλάβει την πολιτική τόλμη η Βουλή να ξεκαθαρίσει το θέμα της ασυλίας, ζητά ο Περδίκης
Μετά τη χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και ιδιαίτερα το σκεπτικό της απόφασης, επιβάλλεται να επανέλθει το θέμα της βουλευτικής ασυλίας στη Βουλή και να αναλάβει επιτέλους την πολιτική τόλμη αυτή η Βουλή να ξεκαθαρίσει ποια είναι η πραγματική μορφή της βουλευτικής ασυλίας, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός, όπως είπε, ότι όσα αναφέρονται στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο ίδιος τα είπε στη Βουλή πριν από 10 χρόνια, ερμηνεύοντας σωστά τι εστί βουλευτική ασυλία.
«Ό,τι πίστευαν μέχρι σήμερα οι διάφοροι πολιτικοί αρχηγοί, βουλευτές και νομικοί παράγοντες για τη βουλευτική ασυλία είναι λάθος», ανέφερε σε δηλώσεις του στη Βουλή, σχολιάζοντας τη χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Αντρέα Θεμιστοκλέους.
Ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι η βουλευτική ασυλία «δεν είναι να παραβιάζεις τη νομοθεσία και να μην υπάρχει η διαδικασία που υπάρχει για τον κάθε πολίτη, να τεθείς δηλαδή ενώπιον του Δικαστηρίου, επειδή είσαι βουλευτής».
«Ούτε μέσα στη Βουλή καν δεν δικαιούσαι να κάνεις παράνομες πράξεις, όπως για παράδειγμα να καπνίζεις σε χώρους που απαγορεύεται το κάπνισμα ή να κάνεις άσεμνες ενέργειες ή να βρίζεις. Ακόμα και μέσα στη Βουλή δεν επιτρέπονται παράνομες ενέργειες», πρόσθεσε.
Ο Πρόεδρος των Οικολόγων υπέδειξε ότι η βουλευτική ασυλία για όσους μπορούν να διαβάζουν σωστά και όχι με εγωισμό και ιδιοτέλεια το γράμμα του νόμου, αφορά την έκφραση του λόγου μέσα στο Κοινοβούλιο και κάλεσε τους βουλευτές και τα κόμματα, να αναλάβουν επιτέλους «αν έχουν έστω και λίγη τόλμη και θάρρος, να κλείσουν αυτό το ζήτημα και να σταματήσει λίγο αυτή η βουλευτική ασυδοσία».
Ανέφερε, επίσης, ότι θα εγγράψει εκ νέου το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών για ιστορικούς λόγους, όπως είπε, εξηγώντας ότι όταν το θέμα συζητήθηκε το 2005, συζητήθηκε μόνο για μια ώρα και μετά το έκλεισαν πανηγυρικά και ερμητικά μέσα σε μια ώρα.
«Κάποιοι βουλευτές που σήμερα είναι πρωταγωνιστές, έπαιξαν και σε εκείνη τη συνεδρίαση πρωταγωνιστικό ρόλο για να κλείσει το θέμα με το που άνοιξε» είπε, προσθέτοντας πως όσες φορές το Κίνημα Οικολόγων επιχείρησε να ανοίξει εκ νέου θέμα βουλευτικής ασυλίας τα τελευταία χρόνια «έτρωγε καρπαζιές».
«Μας θεωρούσαν ότι είμαστε υπερβολικοί, λαϊκιστές και ακραίοι» πρόσθεσε και διερωτήθηκε κατά πόσο είναι ακραία και η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
«Ερωτώ και ας τολμήσει κανένας από τους υπόλοιπους 55 (βουλευτές) να απαντήσει, αν έχει την τιμιότητα και την τόλμη που απαιτείται», ανέφερε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Κλάδος σκυροδέματος: Πιο αποφασιστική κυβερνητική διαμεσολάβηση ζητούν οι εργαζόμενοι
• Παγκόσμιος συναγερμός: Αποκολλήθηκε μέρος του Ήλιου - Τι σημαίνει αυτό για τον πλανήτη μας
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις