ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ιδιωτικοποίηση λαχείου και πορεία εκκαθάρισης ΚΑ

Ιδιωτικοποίηση λαχείου και πορεία εκκαθάρισης ΚΑ

Αποτελεί μεγάλη παραδοξότητα η Διεύθυνση Προϋπολογισμού να κυκλοφορεί λαχείο, είπε ο σήμερα Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ξεκαθαρίζοντας ότι η συζήτηση για το κρατικό λαχείο δεν είναι μνημονιακό ζήτημα.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, όπου συζητήθηκε η Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για το 2014, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε σε αναφορές βουλευτών περί δογματισμού στο θέμα.

Είναι εξίσου δογματικό, είπε, να μην θέλουμε να εξετάσουμε την προοπτική να ανατεθεί η δραστηριότητα στον ιδιωτικό τομέα, αποδίδοντας μεγαλύτερο κέρδος στο κράτος.

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ακόμη ότι το συνολικό κέρδος από το λαχείο ανέρχεται σε 10 εκ. ευρώ ετησίως ενώ άλλα τόσα είναι τα κέρδη του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, το θέμα του ιδιώτη πρέπει να διερευνηθεί, ώστε να απελευθερωθούν οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών, διασφαλίζοντας παράλληλα τα ίδια ή περισσότερα έσοδα για το κράτος.

Στην τοποθέτησή του εντός της Επιτροπής, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης αναφέρθηκε από την πλευρά του στο θέμα της ετοιμασίας νομικού πλαισίου για ρύθμιση του θέματος του ΟΠΑΠ, λέγοντας ότι το υφιστάμενο πλαίσιο δεν διασφαλίζει ικανοποιητικά τις απολαβές που πρέπει να απολαμβάνει η Δημοκρατία μέσω της παραχώρησης του μονοπωλίου.

Πουλήθηκε το μοναδικό αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών
Σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών, το μοναδικό ιδιόκτητο αεροσκάφος των Κυπριακών Αερογραμμών πουλήθηκε έναντι 2,5 εκ. ευρώ.

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για το θέμα, είπε ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία εκκαθάρισης από ιδιώτη εκκαθαριστή και το Υπουργείο δεν έχει ρόλο σε αυτή.

Επίσης, αναφέρθηκε στο σχέδιο χαριστικής αποζημίωσης των πρώην υπαλλήλων της εταιρείας, το οποίο έλαβαν σχεδόν όλοι, πλην έξι περιπτώσεων που δεν υπέγραψαν το έντυπο με το οποίο δεσμεύονταν ότι δεν θα εγείρουν περαιτέρω διεκδικήσεις.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν απέκλεισε, τέλος, να υπάρξει διόρθωση στους όρους του εντύπου με τη βοήθεια της Νομικής Υπηρεσίας, αν δεν υπονομεύονται τα συμφέροντα της Δημοκρατίας, ακόμη και τώρα που έχουν εισπραχθεί οι αποζημιώσεις.

Από την πλευρά του ο Γενικός Ελεγκτής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι η Υπηρεσία του δεν έχει στοιχεία για παραβίαση της νομοθεσίας από την εταιρεία Top Kinisis, στην οποία είχε ανατεθεί η διαχείριση των κρατήσεων κατά το κλείσιμο των ΚΑ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top