ΚΟΣΜΟΣ

Η εκτέλεση του θανατοποινίτη Μπράντον Τζόουνς εκθέτει τον σωφρονισμό των ΗΠΑ

Η εκτέλεση του θανατοποινίτη Μπράντον Τζόουνς εκθέτει τον σωφρονισμό των ΗΠΑ

Η πολιτεία της Τζόρτζια θα εκτελέσει έναν κρατούμενο ηλικίας 72 ετών, βρισκόταν στην φυλακή για 36 και πλέον χρόνια

Οι αρχές της Τζόρτζια ετοιμάζονται να εκτελέσουν αύριο τον πλέον ηλικιωμένο κρατούμενο μεταξύ των θανατοποινιτών που παραμένουν φυλακισμένοι στα σωφρονιστικά καταστήματα της αμερικανικής πολιτείας, μια υπόθεση εμβληματική του προβληματικού χαρακτήρα της εσχάτης των ποινών, σύμφωνα με τους πολέμιούς της.

[AdTech Ad]

Ο Μπράντον Τζόουνς αναμένεται να εκτελεστεί με θανατηφόρο ένεση σε μία φυλακή της πόλης Τζάκσον λίγες μόλις ημέρες πριν από τα 73α γενέθλιά του.

Αυτός ο Αφροαμερικανός, που δολοφόνησε έναν έμπορο το 1979, πέρασε πάνω από 36 χρόνια της ζωής του σε ένα κελί.

Για πολλούς, η δικαστική μοίρα αυτού του άνδρα συμβολίζει τη «διπλή ποινή» η οποία επιβάλλεται σε ορισμένους κρατουμένους στις ΗΠΑ, οι οποίοι περνούν δεκαετίες ολόκληρες έγκλειστοι σε ένα κελί με μόνη προοπτική τη θανάτωσή τους.

Σε μια γνωμοδότηση τον περασμένο χρόνο, ο δικαστής του Ανώτατου Δικαστηρίου Στίβεν Μπρέγιερ, που είναι γνωστός για τις προοδευτικές του θέσεις, κατήγγειλε αυτές «τις περιόδους (κάθειρξης), διάρκειας που αψηφά κάθε λογική και υπονομεύει τον τιμωρητικό χαρακτήρα της θανατικής καταδίκης».

Οι σωφρονιστικές αρχές της Τζόρτζια διευκρινίζουν σε ένα δελτίο Τύπου ότι ο Μπράντον Τζόουνς θα εκτελεστεί αύριο στις 19.00 τοπική ώρα.

Ο θανατοποινίτης δεν θέλησε να επιλέξει το τελευταίο του γεύμα – μια δυνατότητα που παρέχεται στους θανατοποινίτες – κι επομένως θα του σερβιριστεί κοτόπουλο, συνοδευόμενο από ρύζι, γογγύλια, φασόλια, καλαμποκένιο ψωμί και πουτίγκα, ενώ θα πιει χυμό φρούτων.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top