ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ-ΚΑΠΝΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Το τιμολόγιο του... Οδυσσέα που «δείχνει» Χρ. Τορναρίτη

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ-ΚΑΠΝΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ: Το τιμολόγιο του... Οδυσσέα που «δείχνει» Χρ. Τορναρίτη

Έγγραφο-φωτιά προκαλεί… θολούρα γύρω από το όνομα του γνωστού επιχειρηματία Χριστόφορου Τορναρίτη και πιο συγκεκριμένα γεννά ερωτηματικά σε σχέση με την υπόθεση παράνομης εισαγωγής μεγάλης παρτίδας καπνού που βρέθηκε σε παράνομη αποθήκη στην Αραδίππου (26/10).

Του Φάνη Μακρίδη

Πρόκειται για τιμολόγιο, που κατέθεσε την περασμένη Τρίτη (27/01) στη συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας Οδυσσέας Μιχαηλίδης και το οποίο εξασφάλισε το ThemaOnline.

Σύμφωνα με το τιμολόγιο, η εταιρεία συμφερόντων του Χριστόφορου Τορναρίτη, Explosal, είχε εμπορική σχέση με μια εκ των τριών εταιρειών-φάντασμα, οι οποίες συνδέθηκαν με την υπόθεση της Αραδίππου.

Explosal και URDEANA
Πιο συγκεκριμένα, η EXPLOSAL LTD σύμφωνα με το τιμολόγιο αγόρασε 12,210 κιλά καπνού έναντι 45.299.10 δολαρίων από την URDEANA TRADING LTD. Η τελευταία έχει κάτι κοινό με μια εκ των δυο εταιρειών-φάντασμα που συνδέθηκαν άμεσα με την αποθήκη στην Αραδίππου. Στην πρώτη ανήκε η αποθήκη (Hollywood), ενώ τιμολόγια της δεύτερης εταιρείας βρέθηκαν εντός της αποθήκης. Η URDEANA TRADING LTD, λοιπόν, έχει την ίδια πλαστή διεύθυνση με την ιδιοκτήτρια εταιρεία της αποθήκης (διαφέρει μόνο ο αριθμός).

Το παρουσιάζουμε:

C.T.O. και Explosal
Σημειώνεται πως η εταιρεία C.T.O. που είναι συμφερόντων του Χριστόφορου Τορναρίτη,  είναι 100% μέτοχος στην καπνοβιομηχανία Εxplosal Ltd, η οποία είναι η μοναδική εταιρεία στην Κύπρο που παράγει τσιγάρα.

Για την κατάθεση του τιμολογίου είχε κάνει αναφορά και ο «Φιλελεύθερος» στις 27/01 συνδέοντας το με την υπόθεση της Αραδίππου. Σημείωνε μεταξύ άλλων: «Φως στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας καπνού που καυτασχέθηκε στην Αραδίππου ενδεχομένως να ρίξει ένα στοιχείο που κατέθεσε χθες (σ.σ. 26/01) ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης. Ως γνωστό, στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται δυο εταιρείες, οι οποίες θεωρούνται εταιρείες-φάντασμα, καθώς όλα τα πρόσωπα που είναι πίσω τους είναι ανύπαρκτα. Σύμφωνα με τον Γενικό Ελεγκτή στους λογαριασμούς της εταιρείας Explosal βρέθηκε τιμολόγιο σε μια από τις δυο εταιρείες που είχαν εμπλοκή στην υπόθεση της Αραδίππου».

Θυμίζουμε ότι οι συνολικές απώλειες του κράτους από την παράνομη εισαγωγή των καπνικών προϊόντων που είχαν ανευρεθεί στην αποθήκη της Αραδίππου τον περασμένο Οκτώβριο μετά από έφοδο της Αστυνομίας, ανέρχονται στα 4 εκατομμύρια ευρώ (κατασχέθηκαν 19,5 τόνοι καπνού και 630.000 τσιγάρα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εισαγωγή 19,5 τόνων καπνού και 360.000 τσιγάρων: Διευκρινίσεις για τα RAQUEL του Τορναρίτη

Πού θα στέλνονταν τα 360.000 τσιγάρα Cooper από την Κύπρο;
 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top