ΥΓΕΙΑ

Συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ για συνεργασία στον τομέα της υγείας

Συμφωνία Κύπρου – Ισραήλ για συνεργασία στον τομέα της υγείας

Συμφωνία συνεργασίας στο τομέα της υγείας υπέγραψαν Κύπρος και Ισραήλ, τη Δευτέρα, ανανεώνοντας έτσι το σχέδιο συνεργασίας των δύο χωρών για τη περίοδο 2016 – 2021.

Η συμφωνία είναι για θέματα που αφορούν εθνικά προγράμματα υγείας των δύο χωρών, στην αναθεώρηση και βελτίωση των συστημάτων υγείας, την επιδημιολογία, την πρόληψη των λοιμωδών νοσημάτων, την ασφάλεια των τροφίμων και θέματα περιβαλλοντικής υγιεινής.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση η συμφωνία την οποία υπέγραψαν ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης και ο Ισραηλινός ομόλογός του Γιάκοβ Λίτσμαν, στο Τελ Αβίβ, επιτρέπει εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

«Οι πτυχές της συνεργασίας θα επιτευχθούν μέσω της ανταλλαγής επισκέψεων σε επίπεδο τεχνοκρατών, της από κοινού διοργάνωσης και παρακολούθησης συνεδρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων και της ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης σε διάφορες ειδικότητες στον κλινικό χώρο», σημειώνεται.

Καλύπτει επίσης τη συνεργασία σε θέματα αποστολής ασθενών στο εξωτερικό για θεραπεία και τις μεταμοσχεύσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο κ. Παμπορίδης επισκέπτεται το Ισραήλ, αποδεχόμενος επίσημη πρόσκληση του Ισραηλινού Υπουργού Υγείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, έχουν οριστεί επισκέψεις σε νοσηλευτήρια και ιατρικά κέντρα, ενώ πρόσθετα, θα έχει σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους των Υπηρεσιών υγείας του Κράτους του Ισραήλ, με αντικείμενο τη διεύρυνση περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Σκοτώθηκε στα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, o αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top