Ομαδική βάπτιση επτά παιδιών τελέστηκε στη Λευκωσία! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ομαδική βάπτιση επτά παιδιών τελέστηκε στη Λευκωσία! ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Στην ορθόδοξη Εκκλησία ανήκουν από το μεσημέρι επτά παιδιά, τα οποία βαπτίστηκαν, ανήμερα της εορτής του Αγίου Αντωνίου, σε ομαδική βάπτιση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στο Στρόβολο, με όλα τα έξοδα να τα έχει αναλάβει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου.

Τα παιδιά βάπτισαν επτά ιερείς και πήραν τα ονόματα, Ιφιγένεια, Ειρήνη, Ιωσήφ, Μυριάνθη, Ευτύχιος, Άγγελος και Κωνσταντίνος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β` διάβασε τις ευχές. Υπήρχαν επτά κολυμπήθρες με επτά ιερείς.

Οι ευχές ήταν κοινές για όλα τα παιδιά και μόνο η ανάδυση-κατάδυση στο νερό έγινε ξεχωριστά για το κάθε παιδί.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Αρχιμανδρίτης Ιωάννης είχε αναφέρει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης πολλές είναι οι οικογένειες που δεν μπορούν να προχωρήσουν στη βάπτιση των παιδιών τους, γι’ αυτό η Εκκλησία έχει αναλάβει αυτό το έργο, που είναι και καθήκον της.

Το πρόβλημα έφερε ενώπιον της Εκκλησίας, το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που συντόνισε συναντήσεις των οικογενειών με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος, Γιάννης Γιαννάκη «θα ακολουθήσουν και άλλες οκτώ βαπτίσεις”.

Σύμφωνα με τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής αν οι οικογένειες αδυνατούν να εξεύρουν αναδόχους, “η Εκκλησία έχει σοβαρούς ανθρώπους στους οποίους μπορεί να τους αναθέσει αυτό το θεάρεστο έργο”.

Στα επτά παιδιά που βαπτίστηκαν συμπεριλαμβάνονται δύο που είναι ηλικίας τεσσάρων και πέντε χρόνων, καθώς κι ένα από την Συρία. Σε τρεις οικογένειες έχουν εξευρεθεί ευκατάστατοι ανάδοχοι, που θα βοηθήσουν και τις οικογένειες να ξεπεράσουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

«Ο ουρανός είναι το όριο»: Κύπρος και ΗΑΕ ενισχύουν τη στρατηγική τους συνεργασία

Ο ουρανός είναι το όριο όσον αφορά τις σχέσεις της Κύπρου με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τη συνάντησή του με τη Λάνα Νουσεϊμπέχ, Υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΑΕ, αρμόδια για πολιτικές υποθέσεις, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου, της Υφυπουργού για Ευρωπαϊκά Θέματα, Μαριλένας Ραουνά, και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE