Στο δικαστήριο ο 44χρονος Βρετανός που συνελήφθηκε στην Κύπρο για παιδική πορνογραφία

Στο δικαστήριο ο 44χρονος Βρετανός που συνελήφθηκε στην Κύπρο για παιδική πορνογραφία

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγείται σήμερα, Κυριακή 17/1 ο 44χρονος Βρετανός, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Ο ύποπτος, που διαμένει μόνιμα στη Λεμεσό, συνελήφθη ύστερα από μήνυμα της Ιντερπόλ. Η Αστυνομία θεωρεί ότι εμπλέκεται σε μία από τις σοβαρότερες υποθέσεις διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας στην Κύπρο.

Σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, στο σπίτι του υπόπτου, εντοπίστηκαν περισσότερα από δύο χιλιάδες αρχεία παιδικής πορνογραφίας.

Συγκεκριμένα, Αρχές άλλης Ευρωπαϊκής χώρας, κατάφεραν και εντόπισαν ομάδα χρηστών του διαδικτύου, όπου αντάλλασαν υλικό με συγκεκριμένη μέθοδο, ανάμεσα στους οποίους ήταν και χρήστης από την Κύπρο.

Το Σάββατο μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε συνεργασία με μέλη του Δικανικού Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Δεδομένων, διεξήγαγαν έρευνα βάσει δικαστικού εντάλματος στην οικία του 44χρονου στη Λεμεσό.

Κατά την έρευνα στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του εντοπίστηκαν πέραν των 2,000 αρχείων παιδικής πορνογραφίας, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Από την οικία του 44χρονου κατασχέθηκαν ως τεκμήρια 3 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 2 εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, 26 ψηφιακοί δίσκοι και άλλα τεκμήρια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Καύσωνας και μπλακ άουτ: Η ενεργειακή κρίση που εκθέτει το κράτος της «ανεπάρκειας»

Καύσωνας και μπλακ άουτ: Η ενεργειακή κρίση που εκθέτει το κράτος της «ανεπάρκειας»

Με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 45 βαθμούς, η Κύπρος βυθίζεται ξανά σε διακοπές ρεύματος, αποκαλύπτοντας την βαθιά ενεργειακή κρίση και την πολιτική ανεπάρκεια που την συνοδεύει. Παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για επάρκεια, οι πολίτες βιώνουν το σκοτάδι και τους φουσκωμένους λογαριασμούς.

BEST OF TOTHEMAONLINE