ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε την αεροπορική επίθεση των Αμερικανών σε θησαυροφυλάκιο του Ισλαμικού Κράτους (VIDEO)

Δείτε την αεροπορική επίθεση των Αμερικανών σε θησαυροφυλάκιο του Ισλαμικού Κράτους (VIDEO)

Έχοντας αλλάξει την στρατηγική των επιθέσεων, μετά τις αποστολές πετρελαίου του Ισλαμικού Κράτους οι Αμερικανοί χτυπούν πια εκεί που πονάει ακόμα περισσότερο: στα σημεία που αποθηκεύουν τα παράνομα χρήματά τους.

Στο βίντεο βλέπουμε μία επίθεση από τους Αμερικανούς, που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Πενταγώνου είχε ως στόχο ένα κτίριο στο οποίο ήταν αποθηκευμένα εκατομμύρια δολάρια του Ισλαμικού Κράτους. Η επίθεση έγινε στις 11 Ιανουαρίου στην Μοσούλη, και το βίντεο δείχνει την έκρηξη να καταστρέφει το κτίριο και μαζί να εξανεμίζονται εκατομμύρια από τα δολάρια που ήταν αποθηκευμένα εκεί.

Όπως ανακοίνωσαν οι υπεύθυνοι του αμερικανικού στρατηγείου στην περιοχή, χρησιμοποιήθηκαν δύο βόμβες των 1.000 κιλών για να καταστρέψουν την συγκεκριμένη εγκατάσταση. Όπως βλέπουμε στην αρχή υπάρχει μία τεράστια έκρηξη η οποία «τυφλώνει» τις κάμερες ενώ στην συνέχεια ο αέρας γεμίζει από χαρτονομίσματα που σκορπίζονται στις στέγες και τις αυλές των γύρω κτιρίων.

Η συμμαχία υπό τους Αμερικανούς έχει ως στόχο τον τελευταίο καιρό σταθμούς παραγωής πετρελαίου αλλά και άλλες μονάδες που φέρνουν χρήμα στο Ισλαμικό Κράτος. Το συγκεκριμένο σημείο το παρακολουθούσαν εδώ και καιρό χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα drones έτσι ώστε να είναι σίγουροι ότι δεν θα υπάρξουν παράπλευρες απώλειες σε αθώα θύματα. 

Οι αμερικανοί στρατιωτικοί υποστηρίζουν ότι το χτύπημα είναι αρκετά μεγάλο, καθώς τα χρήματα προορίζονταν να καλύψουν τις ανάγκες του στρατού του Ισλαμικού Κράτους που σε πολύ μεγάλο βαθμό βασίζεται σε μισθοφόρους οι οποίοι τώρα θα έχουν σημαντικό πρόβλημα στο να ακολουθήσουν τις εντολές των ανωτέρων τους. 

Δείτε το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Σύλληψη νέου υπόπτου στη Λάρνακα - Ισχυρή αστυνομική δύναμη στο σημείο - Δείτε φωτογραφία

Νέα σύλληψη σημειώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline σήμερα το απόγευμα αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top