Νέα εποχή στις τηλεοράσεις: Το «κόλπο» που μπορεί να σας λύσει τα χέρια - Μην αγοράσετε αποκωδικοποιητή ακόμα!

Νέα εποχή στις τηλεοράσεις: Το «κόλπο» που μπορεί να σας λύσει τα χέρια - Μην αγοράσετε αποκωδικοποιητή ακόμα!

Χιλιάδες καταναλωτές σε Ελλάδα και Κύπρο βλέπουν τα ιδιωτικά κανάλια (Alpha, ANT1, Sigma, Omega κ.ά.) να εξαφανίζονται ή να εμφανίζουν μήνυμα ασυμβατότητας μετά τη μετάβαση στο νέο πρότυπο εκπομπής DVB‑T2 με κωδικοποίηση H.265/HEVC.

Το πρώτο αντανακλαστικό πολλών είναι η αγορά νέου αποκωδικοποιητή. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις αυτό ίσως να μην είναι απαραίτητο.

Το «μυστικό» που συζητιέται παντού

Σύμφωνα με ανάρτηση που έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλές σχετικά σύγχρονες Smart TV των εταιρειών LG, Samsung, Sony, TCL, Hisense και άλλων διαθέτουν ήδη τον απαραίτητο αποκωδικοποιητή H.265, αλλά αυτός δεν ενεργοποιείται κάποτε. Το αποτέλεσμα; Η τηλεόραση φαίνεται να μην υποστηρίζει το νέο σήμα, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να το υποστηρίζει κανονικά.

Το συμπέρασμα

Αν έχετε τηλεόραση της τελευταίας δεκαετίας και ξαφνικά χάσατε τα ιδιωτικά κανάλια, μην τρέξετε αμέσως για νέο αποκωδικοποιητή. Ένα απλό πέρασμα από τις ρυθμίσεις μπορεί να αποδειχθεί η πιο χρήσιμη κίνηση των ημερών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

ΠτΔ για Κυπριακό: «Δώστε ακόμη λίγες ώρες στη διπλωματία» – Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις

Προσδοκία ότι ενδεχομένως να προκύψουν θετικές εξελίξεις τις επόμενες ώρες από τις επαφές που είναι σε εξέλιξη αναφορικά με το Κυπριακό, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά τη σύντομη συνάντηση που είχε το απόγευμα της Τρίτης με την Προσωπική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE