«Μπάχαλο» με την αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ – Στα χέρια του Υπουργείου Ενέργειας η απάντηση της Τρόικας

«Μπάχαλο» με την αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ – Στα χέρια του Υπουργείου Ενέργειας η απάντηση της Τρόικας

Την Παρασκευή (01/01/2016) αναμένονται συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους για ενημέρωση.

Στα χέρια τεχνοκρατών του Υπουργείου Ενέργειας βρίσκεται η απάντηση της Τρόικας για την αποκρατικοποίηση της Αρχής Ηλεκτρισμού και πιο συγκεκριμένα η κατ' αρχήν συμφωνία του Υπουργείου με τη διεύθυνση της ΑΗΚ για ιδιοκτησιακό διαχωρισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της Τρόικας δεν έχει σαφή κατεύθυνση και για το λόγο αυτό τυγχάνει ενδελεχούς μελέτης από τους τεχνοκράτες του αρμόδιου Υπουργείου.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η Τρόικα στην απάντησή της συμπεριλαμβάνει ολα τα ενδεχομένα, ανάμεσά τους και εκείνο της αποκρατικοποίησης.
Η μελέτη της απάντησης θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός της ημέρας και απόψε αναμένεται να ενημερωθεί για το θέμα και ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Την Παρασκευή (01/01) αναμένονται συσκέψεις με όλους τους εμπλεκόμενους για ενημέρωση.

Τι λέει το Δημοσιονομικό Συμβούλιο
Όλα εξαρτώνται από τις συνθήκες ιδιωτικοποίησης των οργανισμών, δήλωσε ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρης Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη CYTA και την ΑΗΚ, τονίζοντας ότι η διευθέτηση θα πρέπει να συμφέρει το κράτος.
Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Από Μέρα Σε Μέρα", ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει τι αξία έχουν οι οργανισμοί αυτοί και ποιο το δημόσιο όφελος. "Η διαδικασία αποκρατικοποίησης", ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, "πρέπει να γίνει διάφανα, ανοικτά και χωρίς εμπόδια".

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.