Γ. Λακκοτρύπης: Αρχές του 2016 αποφασίζουμε τι θα κάνουμε με το Φυσικό Αέριο

Γ. Λακκοτρύπης: Αρχές του 2016 αποφασίζουμε τι θα κάνουμε με το Φυσικό Αέριο

Εντός της νέας χρονιάς θα ληφθεί η απόφαση για το Φυσικό Αέριο δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη στην εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι, είτε θα υπάρξει συμφωνία με την εταιρεία VITOL, είτε η Κύπρος το 2020, θα χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο από το κοίτασμα Αφροδίτη.

Ο υπουργός Ενέργειας σημείωσε ότι εταιρείες κολοσσοί ενδιαφέρονται να αποκτήσουν τα σεισμικά γεωλογικά στοιχεία της Κύπρου.

Επισήμανε ότι αύριο θα καταθέσει στο Υπουργικό Συμβούλιο πρόταση επέκτασης της πρώτης ερευνητικής περιόδου των τεμαχίων 2, 3, και 9 για ακόμα δύο χρόνια, όπως είχε ζητήσει η εταιρεία ΕΝΙ.

Σύμφωνα με τον κ. Λακκοτρύπη, η εταιρεία ΤΟΤΑΛ έχει ενδείξεις ότι υπάρχουν στόχοι στο τεμάχιο 11 της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. 

Πηγή: riknews.com.cy

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Συνάντηση με γεωπολιτικό βάρος στη Νέα Υόρκη – Τι συζήτησαν Χριστοδουλίδης και Βασιλιάς της Ιορδανίας

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, η περαιτέρω εμβάθυνση των εξαιρετικών σχέσεων Κύπρου και Ιορδανίας, η ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας και των σχέσεων Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ιορδανίας, καθώς και οι εξελίξεις στο Κυπριακό, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλλα Β΄, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

BEST OF TOTHEMAONLINE