ΚΟΣΜΟΣ

Συναγερμός σε ολόκληρη την Ευρώπη για νέο τρομοκρατικό χτύπημα την Πρωτοχρονιά

Συναγερμός σε ολόκληρη την Ευρώπη για νέο τρομοκρατικό χτύπημα την Πρωτοχρονιά

Σε κατάσταση σιωπηρού «κόκκινου συναγερμού» έχουν τεθεί οι αρχές στην Αυστρία και ειδικότερα στη Βιέννη, μετά από σήμα που εστάλει περί επικείμενης τρομοκρατικής επίθεσης μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, όχι μόνο στην αυστριακή πρωτεύουσα, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Σύμφωνα με ειδοποίηση από υπηρεσίες πολλών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Βιέννη, όπως και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είναι πιθανό να αποτελέσει στόχο τρομοκρατών το αμέσως επόμενο διάστημα, είτε με βομβιστική ενέργεια, είτε με επιχείρηση ανάλογη με εκείνη του Παρισιού.

Η πόλη της Αυστρίας τέθηκε υπό σιωπηρό «κόκκινο συναγερμό», με την αστυνομία να δημιουργεί έναν κλοιό γύρω της, ενώ εντατικοποιήθηκαν οι έλεγχοι των υπόπτων, αλλά και στα αεροδρόμια. 

Ωστόσο, αποφασίστηκε να μην ακυρωθεί καμία από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες, καθώς, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των αρμοδίων υπηρεσιών... «δεν μας δόθηκε συγκεκριμένο στόχος, ούτε γνωρίζουμε αν τα ονόματα αυτά που αν αναφέρθηκαν, αφορούν πραγματικούς ανθρώπους».

Η αστυνομία ωστόσο, έχει αυστηροποιήσει τους ελέγχους τόσο σε προσωπικό επίπεδο, όσο και των αποσκευών όσων ταξιδεύουν με αεροπλάνο, τρένο και αυτοκίνητα, ενώ ελέγχονται όσοι κουβαλούν σακίδια και άλλα αντικείμενα, τα οποία θα μπορούσαν να κρύβουν όπλα ή εκρηκτικά.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες



Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Ζημιές σε κλειστά γήπεδα: Βλέπουν οπαδικά κίνητρα οι ανακριτές - Στο μικροσκόπιο κλειστά κυκλώματα

Εντατικές έρευνες διεξάγει η Αστυνομία για εντοπισμό των κουκουλοφόρων που βανδάλισαν το βράδυ της Πέμπτης τα κλειστά γήπεδα του Απόλλωνα και της ΑΕΛ, στην οδό Γιώργου Θυρώτου, στη Λεμεσό, καθώς και σταθμευμένα οχήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top