Το απλό κόλπο που κρατά τις αράχνες μακριά από το σπίτι

Το απλό κόλπο που κρατά τις αράχνες μακριά από το σπίτι

Υπάρχουν στιγμές που η φύση δεν είναι το πρόβλημα αλλά η λύση. Όταν οι αράχνες αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους μέσα στο σπίτι, οι περισσότεροι ψάχνουν σπρέι και χημικά. Κι όμως, υπάρχει ένας πιο απλός και εντελώς φυσικός τρόπος για να τις κρατήσεις μακριά.

Η ιδέα βασίζεται σε κάτι πολύ καθημερινό: το περβάζι του παραθύρου. Αυτό το μικρό σημείο μπορεί να μετατραπεί σε μια φυσική «ασπίδα» που εμποδίζει τα έντομα να μπουν στο σπίτι, χωρίς να χρειαστείς αντικουνουπικά ή άλλες παρεμβάσεις.

Τρία φυτά που λειτουργούν σαν φυσικό αντικαταστατικό
Η λύση έρχεται μέσα από τρία κοινά και οικονομικά φυτά που, όταν τοποθετηθούν μαζί, δημιουργούν ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δυσάρεστο για τις αράχνες.

Η λεβάντα είναι το πρώτο. Για τους ανθρώπους έχει χαλαρωτική επίδραση, αλλά για τις αράχνες λειτουργεί αντίστροφα. Τα αιθέρια έλαιά της δημιουργούν ένα έντονο άρωμα που τις απομακρύνει.

Η μέντα ακολουθεί, προσθέτοντας μια δεύτερη «γραμμή άμυνας». Η μυρωδιά της θεωρείται ερεθιστική για τα έντομα, δημιουργώντας μια αόρατη ζώνη που δεν θέλουν να διασχίσουν.

Ο βασιλικός, πέρα από βασικό υλικό στην κουζίνα, συμπληρώνει το τρίο. Τα χαρακτηριστικά του ενισχύουν τη δράση των άλλων φυτών και συμβάλλουν στο να παραμένει το σημείο «απαγορευτικό» για μικρούς εισβολείς.

Το αποτέλεσμα είναι ένας συνδυασμός αρωμάτων και φυσικών ουσιών που λειτουργεί σαν ένα είδος φυσικού φράγματος, χωρίς το μειονέκτημα των χημικών προϊόντων, στα οποία τα έντομα μπορούν με τον καιρό να αποκτήσουν αντοχή.

Στο τέλος της ημέρας, δεν χρειάζεται να αλλάξεις πολλά. Ένα περβάζι, τρία φυτά και λίγη υπομονή αρκούν για να κρατήσεις τις αράχνες έξω, αφήνοντας το σπίτι να μυρίζει απλώς… καλοκαίρι.

ΠΗΓΗ: Gazzetta.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Διπλωματικές πηγές: «Παγώνει» το Κυπριακό για το καλοκαίρι - Χωρίς χρονοδιάγραμμα για Πενταμερή και με την Άγκυρα αμετακίνητη

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα σύγκλησης Πενταμερούς Διάσκεψης για το Κυπριακό και αυτή δεν αναμένεται να συμβεί μέσα στο καλοκαίρι, τονίζουν ελληνικές διπλωματικές πηγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE