Έκανε botox και fillers από τα 18 της και το έχει ήδη μετανιώσει – Γιατί οι νέοι «διορθώνουν» την εμφάνισή τους

Έκανε botox και fillers από τα 18 της και το έχει ήδη μετανιώσει – Γιατί οι νέοι «διορθώνουν» την εμφάνισή τους

Η Matilda Baxter ξεκίνησε να κάνει botox και fillers στα 18 της, θεωρώντας τότε ότι ήταν ένας τρόπος να βελτιώσει την εμφάνισή της και να ανταποκριθεί στα πρότυπα ομορφιάς του διαδικτύου. Ωστόσο, μόλις 4 χρόνια αργότερα, δηλώνει στην online τοπική εφημερίδα Caboolture Herald του Queensland μετανιωμένη. «Ήταν από τα χειρότερα πράγματα που έκανα», λέει, εξηγώντας πως οι παρεμβάσεις δεν έφεραν το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Αντίθετα, πιστεύει ότι την έκαναν να δείχνει μεγαλύτερη ηλικιακά και αλλοίωσαν τα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Η ίδια συνδέει την απόφασή της με την επιρροή των social media, των αισθητικών trends και της κουλτούρας που παρουσιάζει τις ενέσιμες θεραπείες ως κάτι σχεδόν «κανονικό» ακόμη και σε πολύ νεαρές ηλικίες. Παραδέχεται ότι, αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, θα επένδυε σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας και όχι σε ενέσιμες θεραπείες.

Η ιστορία της ανοίγει ξανά τη συζήτηση για το πόσο έντονα επηρεάζονται οι νεότερες γενιές από μη ρεαλιστικά πρότυπα ομορφιάς, αλλά και για το πότε μια αισθητική παρέμβαση γίνεται επιλογή και πότε αποτέλεσμα κοινωνικής πίεσης.

Ειδικοί που σχολιάζουν το φαινόμενο προειδοποιούν ότι όλο και περισσότεροι νέοι στρέφονται σε αντιγηραντικές θεραπείες χωρίς ουσιαστική ανάγκη, κυρίως λόγω των προτύπων ομορφιάς που προβάλλονται καθημερινά στο διαδίκτυο.

Η γενιά που μεγάλωσε με φίλτρα

Για πολλούς νέους της Gen Z, το botox δεν αντιμετωπίζεται πλέον ως ιατρική αισθητική πράξη, αλλά σαν μια απλή υπηρεσία περιποίησης της επιδερμίδας και διατήρησης της νεανικής όψης και της ομορφιάς. Η αισθητική της «τέλειας συμμετρίας» που προβάλλουν τα social media έχει μετατοπίσει τα όρια του τι θεωρείται φυσιολογικό.

Η Baxter έχει συνδέσει ανοιχτά τη δική της απόφαση με αυτή ακριβώς την πίεση. Η περίπτωσή της λειτουργεί σαν μικρογραφία ενός μεγαλύτερου φαινομένου: Νέοι που στρέφονται σε αντιγηραντικές θεραπείες πριν καν εμφανίσουν σημάδια γήρανσης.

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο, μάλιστα, είναι ότι τέτοιες παρεμβάσεις δεν γίνονται πάντα σε ελεγχόμενο ιατρικό περιβάλλον. Ειδικοί καταγράφουν περιπτώσεις ενέσιμων θεραπειών ακόμη και σε χώρους χωρίς ιατρική επίβλεψη, γεγονός που εντείνει τους κινδύνους. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η περίπτωση της Baxter αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο εύκολα μια τάση μπορεί να μεταμφιεστεί σε «ανάγκη».

Η… υπερδιόρθωση και οι πολέμιοί της

Την ίδια ώρα, εξίσου ισχυρό είναι κι ένα αντίρροπο ρεύμα που αναπτύσσεται. Όλο και περισσότεροι νέοι αρχίζουν να αμφισβητούν την κουλτούρα της υπερδιόρθωσης, μιλώντας για «κόπωση από τα fillers και τα ινσταγκραμικά πρόσωπα» και υποστηρίζοντας την επιστροφή στη φυσικότητα.

Το «καταναγκαστικό» πρόσωπο της ομορφιάς

Τελικά, το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν οι νέοι κάνουν botox νωρίς, αλλά γιατί νιώθουν ότι πρέπει να το κάνουν. Η ιστορία της Baxter λειτουργεί ως μια προειδοποίηση για μια γενιά που μεγαλώνει μέσα σε πρότυπα ομορφιάς τόσο απαιτητικά, ώστε ακόμη και η νεότητα μοιάζει να χρειάζεται… διόρθωση. Η ίδια τονίζει πως η φυσικότητα και η αυτοπεποίθηση αξίζουν περισσότερο από την πίεση να ακολουθήσει κανείς κάθε τάση ομορφιάς.

ΠΗΓΗ: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Κοινή βούληση Κύπρου και Λιθουανίας για ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων - Δείτε φωτογραφίες

ΠτΔ: Κοινή βούληση Κύπρου και Λιθουανίας για ενίσχυση των μεταξύ τους σχέσεων - Δείτε φωτογραφίες

Στην κοινή βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου και Λιθουανίας, καθώς και την περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας τους εντός της ΕΕ, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Πρόεδρος της Λιθουανίας κ. Γκιτάνας Ναουσέντα, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE