LIKE ONLINE

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να γράψετε στα social media στις γιορτές

Πέντε πράγματα που δεν πρέπει να γράψετε στα social media στις γιορτές

Τα social media είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για να κρατήσετε επαφή με μακρινούς συγγενείς και την οικογένεια σας κατά την εορταστική περίοδο.

Αλλά πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα στοιχεία που μοιράζεστε τα Χριστούγεννα στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Twitter και το Instagram.

Δείτε πέντε posts που πρέπει να προσέξετε...

1. Ότι θα λείπετε για μέρες

Είναι ωραίο να περνάτε τα Χριστούγεννα με την οικογένεια και τους φίλους σας μακριά από το σπίτι. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαφημίσετε στον κόσμο ότι το σπίτι σας θα είναι... αφύλακτο κατά την εορταστική περίοδο.«Οι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης όπως το Facebook και το Twitter μπορεί να είναι επικίνδυνα αν οι άγνωστοι ξέρουν ότι είστε μακριά και το σπίτι σας είναι άδειο» λένε οι ειδικοί. Το σπίτι σας θα μπορούσε να γίνει εύκολα στόχος για επίδοξους διαρρήκτες.

2. Την κοινοποίηση της τοποθεσίας σας

Η κοινοποίηση της τοποθεσίας μπορεί να είναι χρήσιμη σε κάποιες περιπτώσεις αλλά τις γιορτές μην την ξεχάσετε «ξεκλείδωτη». Μπορεί εσείς να μοιράζεστε μια φωτογραφία με ένα νόστιμο δείπνο των Χριστουγέννων χωρίς να λέτε που είστε και ακούσια με την θέση τοποθεσίας σας που είναι ενεργοποιημένη να αποκαλύψετε ότι το σπίτι σας είναι χωρίς επίβλεψη.

3. Μη «διαφημίζετε» ότι αξίζει να σας κλέψουν

Μη χρησιμοποιείτε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να καυχηθείτε για την Ultra HD τηλεόρασης σας, την νέα κονσόλα παιχνιδιών σας ή άλλα νέα gadgets και πράγματα αξίας που έχετε. Για τον ίδιο λόγο που δεν αφήνετε τα κλειδιά του αυτοκινήτου σας στην πόρτα ή τα πολύτιμα κοσμήματα σας να φαίνονται από το παράθυρο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με αυτά που μοιράζεστε στους λογαριασμούς σας στα κοινωνικά δίκτυα. Αν το έχετε ήδη κάνει, ανατρέξτε στις ρυθμίσεις απορρήτου ώστε να το διορθώσετε.

4. Μόνος στο σπίτι

Σε πολλούς ανθρώπους αρέσει να μοιράζουν τα συναισθήματα τους ή με ποιον βρίσκονται πολύ συχνά στο Facebook και στα άλλα κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί το να κάνετε μια δημοσίευση «Μόνος στο σπίτι» για παράδειγμα την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς να μην σας φαίνεται πολύ σημαντική αλλά θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν και το πιο ακραίο σενάριο καθώς το διαδίκτυο είναι ένας χώρος όπου μια ασήμαντη πληροφορία για εσάς μπορεί να είναι χρήσιμη σε έναν επίδοξο εγκληματία.

5. Προσέχετε τη δημοσιεύετε για τους άλλους

Μπορεί να σας φαίνεται ευχάριστο να ανεβάσετε μια ωραία φωτογραφία με ένα πλούσιο γεύμα ή γύρω από το τζάκι με την παρέα σας αλλά ίσως δεν αρέσει σε όλους. Ρωτήστε τους γύρω σας αν θέλουν να τους προσθέσετε με ετικέτα σε μια δημοσίευση καθώς ίσως δεν θέλουν όλοι να φαίνεται στη σελίδα τους πού βρίσκονται και αν το σπίτι τους είναι ένας εύκολος στόχος.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: Μέχρι πότε θα έχουμε βροχές - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

• Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα

• Προσοχή απάτη: Προσποιούνται λειτουργούς της Revolut και εξαπατούν πολίτες με βιντεοκλήσεις

• Τρόμος για Έλληνα ηθοποιό: Εκτοξεύθηκε από τη μηχανή του μετά από τροχαίο - Δείτε βίντεο

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Μετά από επανεξέταση ακυρωτικών αποφάσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Αστυνομίας Νόμος του 2004, αποφάσισε όπως αποκατασταθούν οι ακόλουθες προαγωγές στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού και του Ανώτερου Αστυνόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top