ΥΓΕΙΑ

Οι γιατροί τον χειρουργούσαν στο κεφάλι κι αυτός έπαιζε σαξόφωνο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι γιατροί τον χειρουργούσαν στο κεφάλι κι αυτός έπαιζε σαξόφωνο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο 27χρονος σαξοφωνίστας Κάρλος Αγιλέρα διατηρούσε τις αισθήσεις του και συνόδευσε τους γιατρούς με τις μελωδίες του κατά τη διάρκεια της 12ωρης χειρουργικής επέμβασης!

 

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται μια τέτοια επέμβαση στην Ευρώπη. Μέσα στο 2014 έγιναν σε ΗΠΑ και Ισραήλ δύο χειρουργικές επεμβάσεις με τους ασθενείς να παίζουν βιολί, ενώ τον περασμένο Ιούνιο γιατροί από τη Βραζιλία χειρούργησαν έναν άνδρα στο κεφάλι, με τον ασθενή να παίζει κιθάρα κατά τη διάρκεια της επέμβασης!

Ο 27χρονος, καθώς και εκπρόσωποι της ιατρικής ομάδας, μίλησαν σε συνέντευξη τύπου για το ιδιαίτερο περιστατικό και παρουσίασαν οπτικοακουστικό υλικό από την επέμβαση.

«Έπρεπε ο ασθενής να διατηρεί τις αισθήσεις του για να παρακολουθούμε την ικανότητα ομιλίας του, δεν υπήρχε άλλος τρόπος», δήλωσε ο νευροχειρουργός Γκιγιέρμο Ιμπάνεζ.

Από την πλευρά του, ο 27χρονος μουσικός είπε πως κατά τη διάρκεια της επέμβασης ένιωθε σαν να ήταν ξαπλωμένος στην παραλία! «Πριν από δύο μήνες ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι του νοσοκομείου και τώρα έχω όλη τη ζωή μπροστά μου, είναι σαν να ξαναγεννήθηκα», συμπλήρωσε ο Κάρλος.

Χορηγήθηκαν στον ασθενή παυσίπονα και ηρεμιστικό προκειμένου να αφαιρεθεί ο όγκος, ωστόσο παρέμεινε ξύπνιος καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απειλητικά emails στάλθηκαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες - Τι αναφέρει η Αστυνομία

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Πάφο - Τον τσάκωσαν «φτιαγμένο» και με χιλιάδες ευρώ στην κατοχή του

Εντοπισμός ανθρώπινου ποδιού: Φαίνεται να ανήκει σε άνδρα και να ξεβράστηκε από τη θάλασσα - Επαναρχίζουν οι έρευνες

Ανάλυση Guardian: Η επόμενη δύσκολη μέρα για το Ιράν μετά τον θάνατο του Ραϊσί



Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δυο ώρες διήρκησε η συνάντηση ΠτΔ με Κινέζο Πρέσβη για διαφορές με CPP Metron

Δύο ώρες διήρκησε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Κινέζο Πρέσβη Λιου Γιαντάο αναφορικά με τις διαφορές μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της κοινοπραξίας CPP Metron για τα έργα που θα επιτρέψουν την έλευση του φυσικού αερίου στην Κύπρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Παπαναστασίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top