Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται νέες αυξήσεις - Όσα πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξετε τον επόμενο λογαριασμό

Ηλεκτρικό ρεύμα: Έρχονται νέες αυξήσεις - Όσα πρέπει να ξέρετε πριν ανοίξετε τον επόμενο λογαριασμό

Η ΑΗΚ προειδοποιεί για σταδιακές αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος, με την πρώτη σημαντική αλλαγή να έρχεται τον Μάιο ενώ η επιβάρυνση μπορεί να φτάσει έως και το 15% μέχρι τον Αύγουστο.

Παρά την αύξηση κόστους, η εταιρεία διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει έλλειψη καυσίμων, καθώς τα αποθέματα είναι επαρκή και οι παραγγελίες έχουν ήδη γίνει.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΑΗΚ, Γιώργος Πέτρου, σε δηλώσεις του στο ThemaOnline ανέφερε ότι η επόμενη αύξηση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος λόγω αυξημένου κόστους καυσίμων αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Μάιο. Η αύξηση αυτή, σύμφωνα με τον ίδιο, «θα είναι περίπου 5%, καθώς ένα μέρος της επιβάρυνσης θα απορροφηθεί από τα υφιστάμενα αποθέματα της εταιρείας»

Ο κ. Πέτρου εξήγησε ότι «εάν οι τιμές παραμείνουν στα σημερινά επίπεδα, αναμένεται σταδιακή μηνιαία αύξηση στους λογαριασμούς, με αποτέλεσμα μέχρι τον Αύγουστο η συνολική επιβάρυνση για τους καταναλωτές να φτάσει γύρω στο 15%»

Παράλληλα, τόνισε ότι «η ΑΗΚ διαθέτει επαρκή αποθέματα καυσίμων και έχει ήδη κάνει τις απαραίτητες παραγγελίες, γεγονός που εξασφαλίζει ότι δεν υπάρχει άμεσο πρόβλημα έλλειψης. Ωστόσο, όπως σημείωσε, η αγορά καυσίμων γίνεται σε υψηλότερες τιμές, κάτι που αντικατοπτρίζεται και στο κόστος για τους καταναλωτές. Η κατάσταση αυτή απαιτεί προσεκτική παρακολούθηση, ώστε οι αυξήσεις να είναι όσο το δυνατόν πιο σταδιακές και ελεγχόμενες, περιορίζοντας την αιφνίδια επιβάρυνση των πολιτών»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Το κυπριακό, ο Γουστέρες και η πραγματικότητα πίσω από το κυβερνητικό success story- Προϋποθέσεις και μεθοδολογία μέχρι την 5+1

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, την περασμένη εβδομάδα, δεν άλλαξε το Κυπριακό. Άλλαξε, όμως, τη διαδικασία με την οποία επιχειρεί να το επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Και αυτό, ίσως είναι το σημαντικότερο συμπέρασμα πίσω από τις δηλώσεις του, τις οποίες κυβέρνηση και αντιπολίτευση έσπευσαν να ερμηνεύσουν, μέσα από το δικό τους πολιτικό πρίσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE