Η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων έκανε ομόφωνα δεκτή την αναπομπή του νόμου που ψήφισε για την άρση του απορρήτου της ιδιωτικής επικοινωνίας κατά τρόπο που να επιτρέπεται η παρακολούθηση συνδιαλέξεων και η πρόσβαση σε καταγεγραμμένο περιεχόμενο επικοινωνίας, όπως το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ή επικοινωνία δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μετά από ένταλμα Δικαστηρίου, στις ανακριτικές αρχές.
Ο νόμος αναπέμφθηκε στη Βουλή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να διευκρινιστεί ο όρος του θιγέντος προσώπου, δηλαδή του προσώπου που διέπραξε ή δυνατόν να διαπράξει αδίκημα. Ο νόμος αναμένεται ότι θα ενισχύσει το αποδεικτικά μέσα των διωκτικών αρχών κυρίως σε υποθέσεις που αφορούν εγκληματικές ενέργειες σε βάρος της οικονομίας.
Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών συνήλθε εκτάκτως στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, που ζήτησε ο Γενικός Εισαγγελέα, και εξέτασε τους λόγους της αναπομπής.
Κατά τη συνεδρία οι Βουλευτές συμφώνησαν με την τροποποίηση του κειμένου του νόμου όπως το εισηγήθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και διευκρινίστηκε ότι η υποχρέωση για ενημέρωση με έκθεση για τη συλλογή επικοινωνιακών δεδομένων εντός 30 ημερών του υπό έρευνα προσώπου για την έκδοση του διατάγματος, την ημερομηνία έκδοσης του διατάγματος και το χρονικό διάστημα που προβλέπει το ένταλμα για πρόσβαση στο περιεχόμενο της επικοινωνίας του.
Ως είχε τροποποιηθεί το νομοσχέδιο από τη Βουλή υπήρχε ο κίνδυνος ως θιγέν πρόσωπο να ερμηνευτεί κάθε πρόσωπο με το οποίο είχε επικοινωνία το υπό έρευνα πρόσωπο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία
• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου - Ο βίος του Αγίου
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις