ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γιατί στην Αραδίππου σχηματίζουν ουρές τα αυτοκίνητα; Διαβάστε τι συμβαίνει με τους κατοίκους

Γιατί στην Αραδίππου σχηματίζουν ουρές τα αυτοκίνητα; Διαβάστε τι συμβαίνει με τους κατοίκους

Αυτοκινητοπομπή διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν απόψε τρεις οργανώσεις, οι «Πολίτες Κάτοικοι Λάρνακας Αραδίππου Κρασά», «Λάρνακα εν Δράσει» και η «Ομάδα Πρωτοβουλίας Δρομολαξιάς-Μενεού».

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε ενόψει της αυριανής συνεδρίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αραδίππου στις 12 το μεσημέρι, το οποίο και αναμένεται να λάβει απόφαση για αδειοδότηση ή όχι του εργοστασίου επεξεργασίας χρυσού, το οποίο ενώ έχει χαρακτηριστεί ως βαριάς βιομηχανίας, εντούτοις ο χώρος όπου θα εγκατασταθεί χαρακτηρίζεται ως ελαφριάς βιομηχανίας.

Οι διαμαρτυρόμενοι, με τη συμπαράσταση και βουλευτών και τη συνοδεία Αστυνομίας, συγκεντρώθηκαν στις 6 το απόγευμα στο χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου Αραδίππου και 50 περίπου οχήματα σχημάτισαν αυτοκινητοπομπή η οποία πέρασε από κύριους δρόμους της Αραδίππου και κατέληξε στο σταυροδρόμι των Αγαλμάτων όπου πραγματοποιήθηκε στάση διαμαρτυρίας με πανό και πλακάτ. 



Σε δηλώσεις της η Ελενα Καλλή, εκπρόσωπος της «Ομάδας Πολίτες Κάτοικοι Λάρνακας - Αραδίππου – Κρασά» και «Λάρνακα εν Δράσει» ανέφερε ότι η αποψινή εκδήλωση γίνεται «για να ζητήσουμε από το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου να καταψηφίσουν την αίτηση της εταιρείας για το εργοστάσιο επεξεργασίας χρυσού. Θεωρούμε πλέον ότι όλα όσα έχουν ενώπιον τους, οι τεκμηριωμένες επιστημονικές μαρτυρίες, τους δείχνουν το δρόμο προς την καταψήφιση της αίτησης της εταιρείας, αφού πρόκειται για ένα εργοστάσιο βαριάς βιομηχανίας».

Πρόσθεσε ότι οι τελευταίες πληροφορίες που έφτασαν στα χέρια των κατοίκων, «είναι ότι και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας στο ερώτημα που έθεσε η Δημοτική Ομάδα του ΔΗΣΥ κατά την τελευταία του συνεδρία είναι αρνητικό. Το Τμήμα διαπιστώνει ότι αυτό το εργοστάσιο βρίσκεται δίπλα από βιομηχανίες τροφίμων και σε περίπτωση διαρροής θα επηρεαστούν άμεσα ενώ το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους της παρακείμενης οικιστικής περιοχής».



Κληθείσα να σχολιάσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει πρόταση για κατασκευή του εργοστασίου στην Πάφο, η κ. Καλλή είπε ότι «εμείς θεωρούμε πως εάν ισχύουν οι πληροφορίες αυτές και το εργοστάσιο έχει εξασφαλίσει άδεια για να πάει σε άλλη περιοχή η οποία είναι διατεθειμένη να το δεχθεί, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος από το Δήμο Αραδίππου αύριο να υπερψηφίσει την οικοδομική άδεια».


 
Σημείωσε ωστόσο πως «είναι λίγο θολό το τοπίο με το συγκεκριμένο εργοστάσιο. Εμείς θεωρούμε πως απλά θέλει να δημιουργήσει εντυπώσεις και να ασκήσει με αυτό τον τρόπο ένα επιπλέον μοχλό πίεσης προς το Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο Αραδίππου για να το υπερψηφίσουν».
 
Ανέφερε επίσης ότι «δεν θεωρούμε ότι εάν το εργοστάσιο αυτό φύγει από τη Λάρνακα θα χαθεί κάποια ανάπτυξη για την πόλη, εφόσον πρώτιστο μέλημα μας πρέπει να είναι η προστασία της υγείας και της ασφάλειας».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μονή Αββακούμ: Επιμένει ο Βαβούσκος για εσφαλμένη διαδικασία – Ποια επιλογή τους απομένει

Τροχαίο στο Παραλίμνι: Σοκάρουν οι φωτογραφίες από το όχημα που οδηγούσε ο 53χρονος τραυματίας

Έφη Ξάνθου: Το παρασκήνιο της παραίτησης και... η διαρροή - Το κόμμα που συμπαθεί και «το μόνο σίγουρο»

ΣΥΟΠ: Τι αλλάζει στη διάρκεια υπηρεσίας και τις μισθολογικές κλίμακες - Τα νέα επιδόματα στην ΕΦ

Σε λειτουργία ακόμα δύο σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία - Δείτε φωτογραφίες

Eurovision 2024: «Μας την είπαν» οι Σουηδοί – Η αναφορά στην Κύπρο σε τραγούδι – Βίντεο



Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Με πανό έξω από το Δικαστήριο για την υπόθεση Θανάση: «Είναι και δικό μας παιδί» - Δεν εντοπίστηκε το κινητό του μέχρι σήμερα

Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, η διαδικασία της απόφασης για την τρίτη θανατική ανάκριση, για τα αίτια θανάτου του Θανάση Νικολάου, ο οποιος είχε εντοπιστεί νεκρός στις 29 Σεπτεμβρίου του 2005 κάτω από την γέφυρα της Άλασσας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top