Στοιχεία ΣΟΚ: Οι περισσότερες αυτοκτονίες στην Κύπρο την χρονιά του «κουρέματος»

Στοιχεία ΣΟΚ: Οι περισσότερες αυτοκτονίες στην Κύπρο την χρονιά του «κουρέματος»

Στοιχεία που αφορούν τις αυτοκτονίες που έλαβαν χώρα μεταξύ 2009-2013 απέστειλε στη Βουλή, μετά από σχετική ερώτηση του Γιώργου Περδίκη, ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.

Παρόλο που δεν αναφέρονται τα αίτια που οδήγησαν συμπολίτες μας στην αυτοχειρία εντούτοις εικάζεται ότι πίσω από αρκετές από τις καταγραμμένες αυτοκτονίες κρύβονται οικονομικά προβλήματα, ως απότοκο της οικονομικής κρίσης,

Όπως αναφέρει στην επιστολή του προς τη Βουλή ημερ, 25.11.2015 ο Υπουργός Υγείας, η Μονάδα Παρακολούθησης Υγείας έχει καταγραμμένες 185 αυτοκτονίες για την περίοδο 2009 – 2013, εκ των οποίων οι 175 αφορούν άνδρες (85%) και οι 28 αφορούν γυναίκες (15%).

Ειδικότερα το 2009 καταγράφηκαν 33 αυτοκτονίες (26 άνδρες και 7 γυναίκες). Το 2010 30 αυτοκτονίες (30 άνδρες και 8 γυναίκες. Το 2011 31 αυτοκτονίες (26 άνδρες και 5 γυναίκες).   Το 2012 38 αυτοκτονίες (35 άνδρες και 3 γυναίκες) και το 2013 45 αυτοκτονίες (40 άνδρες και 5 γυναίκες).

Με βάση την ανάλυση κατά ηλιακή ομάδα προκύπτει ότι το μεγαλύτερο ποσοστό θανάτων παρουσιάζεται στις ηλικίες 20 – 49 ετών. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Σκληρό πόκερ για τις προεδρίες των επιτροπών - Ο νέος κανονισμός αφήνει εκτός ΑΛΜΑ και Άμεση Δημοκρατία - Συνεδριάζει η Επιτροπή Επιλογής

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 16.00 αναμένεται να κυλήσει χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις. Η επικύρωση της Επιτροπής Επιλογής και ο διορισμός των νέων γραμματέων και του κοσμήτορα θεωρούνται διαδικασίες με λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένη κατάληξη. Το πραγματικό ενδιαφέρον, ωστόσο, μεταφέρεται αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας, όταν τα κόμματα θα κληθούν να καταλήξουν στην κατανομή των προεδριών των κοινοβουλευτικών επιτροπών, σε μια διαδικασία που συνοδεύεται από έντονες διαβουλεύσεις, πολιτικά παζάρια και παρασκηνιακές επαφές.

BEST OF TOTHEMAONLINE