ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ σφυροκοπούν το ΙSIS: Βομβαρδίζουν πετρελαιοπηγές των τζιχαντιστών

Οι ΗΠΑ σφυροκοπούν το ΙSIS: Βομβαρδίζουν πετρελαιοπηγές των τζιχαντιστών

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εντείνει τους βομβαρδισμούς των πετρελαιοπηγών και διυλιστηρίων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), είπε ο υποψήφιος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για θέματα ενέργειας Έϊμος Χόχστιν τη Τρίτη (01/12).

"Αυτό που βλέπετε τις τελευταίες εβδομάδες είναι μια εντεινόμενη προσέγγιση που δεν αφορά απλώς περισσότερους βομβαρδισμούς, αλλά διαφορετικούς βομβαρδισμούς," είπε ο Χόχστιν στην επιτροπή εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας.

Περίπου 43% του εισοδήματος του Ισλαμικού Κράτους από το πετρέλαιο έχει επηρεαστεί από τις επιθέσεις της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες, είπε ο στρατηγός Τζο Ντάνφορντ, επικεφαλής των επιτελείων άμυνας των ΗΠΑ, σε διαφορετική ομάδα του κογκρέσου.

Μια ομάδα από τη διεύθυνση στην οποία βρίσκεται τώρα ο Χόχστιν στο υπουργείο Εξωτερικών συνεργάζεται με το υπουργείο Άμυνας για να προσδιορίσουν στόχους. Σε προηγούμενες επιθέσεις ενάντια στο ΙΚ, οι Ηνωμένες Πολιτείες εστιάστηκαν σε κινητά διυλιστήρια και σημεία συλλογής πετρελαίου, για να διακόψουν την εισροή χρημάτων στους τζιχαντιστές, είπε ο Χόχστιν.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχει αρχίσει ο βομβαρδισμός πετρελαιοφόρων φορτηγών, εξήγησε, προσθέτοντας ότι το μεγαλύτερο ποσοστό του εισοδήματος από το πετρέλαιο το παίρνει το ΙΚ από τα πρώτα στάδια ανεφοδιασμού. Οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούν το πετρέλαιο επίσης και για να ασκήσουν μεγαλύτερο έλεγχο στην περιοχή που κατέχουν στο Ιράκ και τη Συρία.

Ο Χόχστιν έχει επίσης εργαστεί στο υπουργείο Εξωτερικών για να μειώσει τις εξαγωγές αργού πετρελαίου από το Ιράν. Εάν η Τεχεράνη ανταποκριθεί στην πρόσφατη συμφωνία για τα πυρηνικά και αρθεί το εμπάργκο, δήλωσε, η χώρα θα μπορέσει να αυξήσει τις εξαγωγές πετρελαίου "κατά σημαντικό ποσοστό και σχετικά γρήγορα," αν και δεν προβλέπεται να επανέλθει στα επίπεδα εξαγωγών που είχε πριν το 2012 (2,5 εκατ. βαρέλια τη μέρα) τόσο γρήγορα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε τον Χόχστιν για τη θέση αναπληρωτή υπουργού τον Οκτώβριο. Για να επικυρωθεί ο διορισμός, θα πρέπει να ψηφιστεί πρώτα από την επιτροπή της Γερουσίας και η απόφαση να επικυρωθεί από την ολομέλεια της Γερουσίας. Δεν έχουν καθοριστεί ακόμα οι ημερομηνίες αυτές.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαστικές σακούλες: Πού πήγαν τελικά τα λεφτά από τα 6 σεντς των πωλήσεων  - Γιατί καταργήθηκαν και ποιο το παράδοξο  

Συγκλονιστικές εικόνες - Οδού: Τα σημεία όπου έσωσαν εθελοντές από την φονική πυρκαγιά το 2021 - Αποκάλυψη στο «Τ»

Θετικά νέα για την ανεργία στην Κύπρο: Η μείωση του ποσοστού και οι τομείς - Πίνακες

Θανατηφόρο στην Κοκκινοτριμιθιά: Υπό τετραήμερη κράτηση ο 23χρονος οδηγός - Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Επεισοδιακή καταδίωξη: Χειροπέδες σε 26χρονο καταζητούμενο και 32χρονο παράνομο μετανάστη - Βρήκαν και ναρκωτικά στο όχημα

Εντοπίστηκε νέα μετάλλαξη του Covid: Ονομάζεται «FLiRT» - Λειτουργούν τα τρέχοντα εμβόλια; - Όσα πρέπει να ξέρετε

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Απαστράπτουσα στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών - Δείτε φωτογραφίες



Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Εκλογές 2024: Αναρτήθηκαν διαδικτυακά τα ψηφοδέλτια - Πώς προχωρούν οι διαδικασίες ενόψει της 9ης Ιουνίου

Ήδη ψηφοδέλτια έχουν αναρτηθεί διαδικτυακά, και οι εκλογείς μπορούν να εξοικειωθούν με αυτά, ενώ στα εκλογικά κέντρα θα δοθεί όση βοήθεια χρειάζεται προκειμένου να μπορέσει ο κάθε ψηφοφόρος να αντιληφθεί πώς και τι ακριβώς θα ψηφίσει, δήλωσε το Σάββατο στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) ο Γενικός Έφορος Εκλογών, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Δρ Ελίκκος Ηλία, ενόψει της επικείμενης διπλής εκλογικής διαδικασίας της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top