ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Παιδείας: Εργαζόμαστε για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

Υπ. Παιδείας: Εργαζόμαστε για την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, μέσα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, τους τελευταίους 20 περίπου μήνες, εργάζεται εντατικά, συστηματικά και μεθοδευμένα, ώστε να εφαρμόσει μια σειρά από αναγκαίες, κατά γενική ομολογία, μεταρρυθμίσεις και καινοτομίες, είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του, στο 5ο Παγκύπριο Συνέδριο της Παγκύπριας Σχολής Γονέων, ο Υπουργός ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αυτές ουσιαστικό στόχο έχουν να βελτιώσουν πρακτικές και δεδομένα του εκπαιδευτικού συστήματος, που για χρόνια λειτουργούσαν αναχρονιστικά.

Άλλωστε, σημείωσε, τα αποτελέσματα διεθνών ερευνών, στις οποίες συμμετείχε και η Κύπρος, καταδεικνύουν την ανάγκη που υπάρχει και κατ’ επέκταση την υποχρέωση που έχουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι να εργαστούμε υπεύθυνα και αποφασιστικά, προκειμένου να βελτιώσουμε τα μαθησιακά αποτελέσματα των παιδιών μας και να διασφαλίσουμε την ποιότητα, σε όλους του τομείς της εκπαίδευσης.

“Επιδιώκοντας τον εκσυγχρονισμό σε καίρια ζητήματα, τα οποία παράλληλα είναι μεταξύ τους αλληλένδετα, τέθηκαν φέτος σε εφαρμογή αναπροσαρμογές που αφορούν τη δομή του σχολικού προγράμματος, αλλά και το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, ώστε, μεταξύ άλλων, να διδάσκεται στους μαθητές μας η χρήσιμη γνώση, να καλλιεργείται η κριτική ικανότητα και να δίδεται, μέσω των επιλογών τους, ένας σαφής επαγγελματικός προσανατολισμός”, πρόσθεσε.

Επιπρόσθετα, συνέχισε, το νέο σύστημα διορισμών αλλά και το σύστημα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, αναμένουμε ότι θα αλλάξει κατά πολύ την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Παράλληλα, συμπλήρωσε, βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διαβουλεύσεων το νέο, σύγχρονο, ολοκληρωμένο και πολυδιάστατο σύστημα αξιολόγησης τόσο των εκπαιδευτικών όσο και του εκπαιδευτικού έργου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Κεντρικές Φυλακές: Εντοπίστηκαν μπάλες ποδοσφαίρου που είχαν μέσα κινητά - Φαίνεται να ρίχθηκαν από την νεκρή ζώνη

Απίστευτο κι όμως κυπριακό: Μερίδα περιπτέρων πουλά προϊόντα κάνναβης - Δείτε φωτογραφίες

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Τρόμος στη Γαλλία: Αστυνομικοί σκότωσαν άνδρα που επιχείρησε να κάψει συναγωγή

Δημήτρης Σταρόβας: Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα στο νοσοκομείο - Φίλοι και συγγενείς ανησυχούν



Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε η ένσταση Οδυσσέα στην παύση του – 72 σελίδες το έγγραφο

Καταχωρήθηκε σήμερα Παρασκευή 17/5 γύρω στις 11 το πρωί ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου η ένσταση του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, κατά της αίτησης του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, για παύση του πρώτου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top