Εκ νέου ενώπιον του «στρατιωτικού δικαστηρίου» στα κατεχόμενα οι 5 Ε/Κ – Αναμένεται να καταθέσουν δύο μάρτυρες υπεράσπισης

Εκ νέου ενώπιον του «στρατιωτικού δικαστηρίου» στα κατεχόμενα οι 5 Ε/Κ – Αναμένεται να καταθέσουν δύο μάρτυρες υπεράσπισης

Ενώπιον του «στρατιωτικού δικαστηρίου» στα κατεχόμενα είναι προγραμματισμένο να εμφανιστούν εκ νέου στις 10:30 το πρωί της Τετάρτης οι πέντε Ελληνοκύπριοι που κρατούνται παράνομα από τις 19 Ιουλίου.

Στη σημερινή «δικάσιμο» αναμένεται να καταθέσουν δύο μάρτυρες υπεράσπισης.

Οι πέντε αντιμετωπίζουν την «κατηγορία» της «παραβίασης στρατιωτικής περιοχής». Επίσης ο ένας αντιμετωπίζει την «κατηγορία» της «παράνομης εισόδου» στο ψευδοκράτος και οι άλλοι τέσσερις της «συγκάλυψής» του.

Σημειώνεται ότι οι πέντε Ε/κ θα εμφανιστούν και ενώπιον του «επαρχιακού δικαστηρίου» στο κατεχόμενο Τρίκωμο, στις 26 Σεπτεμβρίου, μετά την αναβολή της υπόθεσης στις 19 Σεπτεμβρίου. Ενώπιον του «επαρχιακού δικαστηρίου» αντιμετωπίζουν τις «κατηγορίες» της παραβίασης ιδιωτικής περιουσίας και διατάραξης κοινής ησυχίας, ενώ οι δύο εκ των πέντε αντιμετωπίζουν επιπλέον την «κατηγορία» της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

ΔΗΣΥ: Μονόδρομος η αφαίρεση Σύκα από το ψηφοδέλτιο – Τα επόμενα βήματα

Η ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου για άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκου Σύκα, για σκοπούς αστυνομικής ανάκρισης, σε σχέση με τις καταγγελίες της συντρόφου του για ξυλοδαρμό, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στην Αθήνα, φαίνεται να κλείνει οριστικά ένα κρίσιμο κεφάλαιο για την ηγεσία του κόμματος, καθιστώντας πλέον μονόδρομο την αφαίρεσή του βουλευτή, από το ψηφοδέλτιο των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών.