Συνωστισμός στο Προεδρικό για ΦΑ – Συναντάται με εκπρόσωπο της Total ο ΠτΔ

Συνωστισμός στο Προεδρικό για ΦΑ – Συναντάται με εκπρόσωπο της Total ο ΠτΔ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα έχει στο Προεδρικό, ο επικεφαλής του ερευνητικού προγράμματος της γαλλικής εταιρείας ΤΟΤΑΛ.

Η συνάντηση γίνεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση ότι η βρετανικών συμφερόντων BG Group αγόρασε το 35% των μετοχών στο τεμάχιο 12 από την αμερικανική Noble έναντι 165 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συνάντηση πραγματοποιείται επίσης υπό το φως της μεγάλης ανακάλυψης της ΕΝΙ στο αιγυπτιακό Ζορ, που γειτνιάζει με το τεμάχιο 11 της κυπριακής ΑΟΖ και στο οποίο η Total  ανέλαβε να πραγματοποιήσει έρευνες.

Όπως μεταδίδει το κρατικό ραδιόφωνο εκτός από το ερευνητικό πρόγραμμα στο τεμάχιο 11, οι Γάλλοι ενδεχομένως να διεκδικήσουν ξανά και το τεμάχιο 10 το οποίο είχαν επιστρέψει στην κυπριακή Δημοκρατία.

Σήμερα(24/11) και αύριο(25/11) , Ισραηλινοί και Κύπριοι τεχνοκράτες θα συζητήσουν στη Λευκωσία το θέμα της οριοθέτησης του κοιτάσματος Αφροδίτη στο τεμάχιο 12, αφού ενδεχομένως ένα πολύ μικρό κομμάτι του να προεκτείνεται και σε γειτονικό, ισραηλινό τεμάχιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Η Κύπρος καταγγέλλει 975 τουρκικές παραβιάσεις στον Γκουτέρες

Η Κύπρος καταγγέλλει 975 τουρκικές παραβιάσεις στον Γκουτέρες

Παραστάσεις κατά των εκτενών παραβιάσεων του εναέριου και του θαλάσσιου χώρου της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία το πρώτο εξάμηνο φέτος κάνει στον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, η Μόνιμη Αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ Μαρία Μιχαήλ, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση προς τον διεθνή οργανισμό για εφαρμογή των αποφάσεών του για το Κυπριακό.