ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χάμοντ: Θα παρέχουμε κάθε στήριξη που μπορούμε για επίλυση του Κυπριακού

Χάμοντ: Θα παρέχουμε κάθε στήριξη που μπορούμε για επίλυση του Κυπριακού

Οι ηγέτες των δυο κοινοτήτων στην Κύπρο έχουν δημιουργήσει μία αίσθηση ελπίδας και ενός μομέντουμ, προς μια λύση του μακροχρόνιου κυπριακού προβλήματος, και η διεθνής κοινότητα εύχεται κάθε καλό σε όλους τους Κύπριους σε ό,τι αφορά την επίλυσή του, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Φίλιπ Χάμοντ, ύστερα από συνάντησή με τον Κύπριο ομόλογό του Ιωάννη Κασουλίδη, στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Κασουλίδης και Χάμοντ συζήτησαν, κατά τη διάρκεια κατ` ιδίαν συνάντησης που είχαν, καθώς και στο πλαίσιο γεύματος που ακολούθησε της κοινής συνέντευξης Τύπου, το Κυπριακό, το θέμα της τρομοκρατίας, για τις διμερείς σχέσεις και τον στρατηγικό συνεταιρισμό Κύπρου - Ηνωμένου Βασιλείυ, καθώς και για την προτεινόμενη μεταρρύθμιση της ΕΕ.

Ο κ. Χάμοντ δήλωσε κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου πως θα είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό προς το συμφέρον όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, να επιλύσουν το Κυπριακό και να επιτρέψουν στο νησί να λειτουργήσει ξανά ως μια οντότητα.

Αντιλαμβανόμαστε πως υπάρχουν ακόμα ορισμένες μεγάλες προκλήσεις που έχουν απομείνει να επιλυθούν και γνωρίζω ότι οι ηγέτες εστιάζουν τώρα πάνω σε αυτά τα μεγάλα και δύσκολα θέματα, σημείωσε, και υπογράμμισε πως “θα παρέχουμε κάθε στήριξη που μπορούμε”.

Σημειώνοντας πως αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψή του στην Κύπρο μέσα σε τέσσερις μήνες, ο κ. Χάμοντ ανέφερε πως αυτό αντικατοπτρίζει τη σημασία που η χώρα του αποδίδει στις εξελίξεις που σημειώνονται σε ότι αφορά την αναζήτηση διευθέτησης του Κυπριακού.

Από την πλευρά του, ο κ. Κασουλίδης επεσήμανε πως η δεύτερη επίσκεψη του κ. Χάμοντ στο νησί, μέσα σε λίγους μήνες, δείχνει το μεγάλο ενδιαφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου στο να παρακολουθεί τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για την επίτευξη μιας διευθέτησης του Κυπριακού, σημειώνοντας πως ενημέρωσε τον κ. Χάμοντ, όπως ενωρίτερα έπραξε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, για τις εξελίξεις στη διαπραγματευτική διαδικασία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Μεταναστευτικό: Τι συμφώνησαν στην Υπουργική Σύνοδο - Το ζήτημα της Συρίας

Κοινή δήλωση εξέδωσαν οι χώρες που συμμετείχαν σήμερα στην Υπουργική Σύνοδο για το μεταναστευτικό και το ζήτημα της Συρίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top