ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ακιντζί: Αρκετά ωφέλιμη η συνάντηση με Χάμμοντ

Ακιντζί: Αρκετά ωφέλιμη η συνάντηση με Χάμμοντ

Αρκετά ωφέλιμη χαρακτήρισε την συνάντησή του με τον Βρετανό ΥΠΕΞ, ο Τ/κ ηγέτης λέγοντας πως είναι θετικό και χρήσιμο το να αισθάνονται την στήριξη και το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας κάνοντας αναφορά και στην πρόσφατη επίσκεψη του Γερμανού ΥΠΕΞ και την αναμενόμενη επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ.

Σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση με τον Φίλιπ Χάμμοντ και την αναχώρηση του Βρετανού ΥΠΕΞ, ο Μουσταφά Ακιντζί ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι ήταν η δεύτερη φορά που συνομιλούσε μαζί του αφού έχει προηγηθεί μια τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Αυτή τη διαδικασία θα την κάνουν να πετύχει βεβαίως οι ίδιοι οι Κύπριοι, θα έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο, συνέχισε. “Το να οδηγήσουν αυτή τη διαδικασία προς θετική κατεύθυνση, να την ολοκληρώσουν και στη συνέχεια να την οικειοποιηθούν και να διατηρήσουν ζωντανή τη λύση που θα βρεθεί, είναι κάτι που πέφτει κυρίως στους ανθρώπους που ζουν σε αυτό το νησί. Εμείς αυτό προσπαθούμε να κάνουμε και όσο οι προσπάθειές μας συνεχίζονται επιθυμούμε και περιμένουμε βεβαίως κάθε είδους στήριξη που θα έρθει από το εξωτερικό και πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι θετικό. Σε αυτό το πλαίσιο μπορώ να πω ότι η σημερινή συνάντηση ήταν αρκετά ωφέλιμη”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των εγγυήσεων, ο κ. Ακιντζί είπε ότι η στάση της Βρετανίας δεν έχει αλλάξει. Δεν λένε, όπως η Ελλάδα, εμείς παραιτούμαστε από τις εγγυήσεις ανέφερε,αλλά δηλώνουν (οι Βρετανοί) ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων εάν εσείς ως δυο πλευρές το συζητήσετε και καταλήξετε εμείς είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε σε αυτό που θα έχετε συμφωνήσει. “Αυτό λένε. Δηλαδή, δεν λένε οπωσδήποτε να μείνουμε εγγυητές, αλλά ούτε και υπάρχει δήλωση της Βρετανίας ότι θέλουν να αποχωρήσουν”.

Ως προς το θέμα των Βάσεων, είπε ότι δεν συζητήθηκε στη συνάντηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Καταγγέλθηκε για ενδέκατη φορά σεσημασμένος για σοβαρές υποθέσεις λαθροθηρίας - Τράπηκε σε φυγή στα κατεχόμενα

Βανδαλισμοί σε Δημοτικό Σχολείο στη Λευκωσία: Προκάλεσαν ζημιές χιλιάδες ευρώ - Φωτογραφία

Μονή Αββακούμ: Η νέα ανάρτηση του Νεκτάριου - Η φωτογραφία από την αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού

Μητρόπολη Ταμασού: Απαντά στα περί συμβιβασμού για τη Μονή Αββακούμ - «Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας»

Όσα χρόνια και αν περάσουν τις βλέπουμε κάθε χρόνο: Οι πιο γνωστές ταινίες – και μίνι σειρές – που «μυρίζουν» Πάσχα



ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

ΠτΔ για μεταναστευτικό: «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με την κατάσταση ως έχει» - Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου

Πακέτο στήριξης ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για τον Λίβανο ανακοίνωσε την Μεγάλη Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία επισκέφθηκε τη Βηρυτό μαζί με τον  Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, για συνομιλίες σχετικά με το μεταναστευτικό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top