ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έιντε: Συγχαρητήρια προς ηγέτες για την άμεση αντίδραση στα γεγονότα της Δευτέρας

Έιντε: Συγχαρητήρια προς ηγέτες για την άμεση αντίδραση στα γεγονότα της Δευτέρας

Τους δύο ηγέτες επαίνεσε ο Έσπεν Μπαρθ Έιντε για τη γρήγορη αντίδρασή τους στα δραματικά και επαίσχυντα – όπως είπε – γεγονότα που συνέβησαν τη Δευτέρα, κάνοντας λόγο για σαφή και ισχυρή αντίδραση πρώτα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, που καταδίκασε τους δράστες, και μετά την αντίδραση του Τ/κ ηγέτη.

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση μιάμισης ώρας με τον Μουσταφά Ακιντζί στα κατεχόμενα, ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ επεσήμανε τη σημερινή κοινή δήλωση των δύο ηγετών για την καταδίκη της βίας και τη διαβεβαίωση ότι οι δράστες θα οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης και ότι αυτό δεν θα εκτροχιάσει τη θετική διαδικασία για μια διευθέτηση στην Κύπρο.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Έιντε ανέφερε επίσης ότι παραμένει πιστός στην συμφωνία πως θα προβούν σε μια δήλωση στο τέλος του μήνα και αφού ολοκληρωθούν και οι έξι συναντήσεις των δύο ηγετών που θεωρούνται “συνεδρίες (sessions) μιας μεγάλης συνάντησης. Συμφωνήσαμε όλοι ότι θα σας μεταφέρουμε στο τέλος το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας”. Είναι πολύ εποικοδομητική, συνέχισε, η ιδέα να γίνει μία μεγάλη συνάντηση, γιατί, αντί να πρέπει να προβαίνεις σε συγκεκριμένα συμπεράσματα μετά από κάθε συνάντηση, “θα το κάνουμε αυτό όταν έχουμε περισσότερα να πούμε”.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Νασράλα πέθανε, η Χεζμπολάχ όχι - Τα σενάρια για την απάντηση του Ιράν και οι κίνδυνοι για το Ισραήλ

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, ο Χασάν Νασράλα είναι και επίσημα νεκρός. Ο Νασράλα ο οποίος ανέλαβε τη θέση στην κεφαλή, σε μία από τις πιο επικίνδυνες και ισχυρές παραστρατιωτικές οργανώσεις στον κόσμο το 1992, εξουδετερώθηκε από ακόμη μία απόλυτα στοχευμένη επίθεση των ισραηλινών μαχητικών στα νότια προάστια της Βηρυτού έχοντας πάντως καταφέρει να γιγαντώσει σε κάθε επίπεδο τη Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top