Ποιοι ήταν οι παραλήπτες των 600 επιστολών του Συνεργατισμού για εκποιήσεις;

Ποιοι ήταν οι παραλήπτες των 600 επιστολών του Συνεργατισμού για εκποιήσεις;

Οι 600 επιστολές που στάλθηκαν από πλευράς Συνεργατισμού σε δανειολήπτες, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στην συνάντηση του Νικόλα Χατζηγιάννη με τους δημοσιογράφους (18/11).

Ο Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας και οι στενοί του συνεργάτες, όταν κλήθηκαν να μιλήσουν για το θέμα των εκποιήσεων, ανέφεραν πως οι επιστολές που στάλθηκαν αφορούν προβληματικά δάνεια συνολικού ύψους €130 εκατ. Θέλησαν, μάλιστα, να στείλουν το ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν έχουν πρόθεση να… ενοχλήσουν ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πρόεδρος του Συνεργατισμού: Εκτός σχεδιασμών οι πωλήσεις δανείων

«Δεν αφορούν οικονομικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού, ούτε πρώτη κατοικία» ήταν μια χαρακτηριστική τοποθέτηση που έγινε.

Όπως μάλιστα αναφέρθηκε τα προβληματικά αυτά δάνεια χρονολογούνται από το 2011, όταν δηλαδή η κρίση είχε αρχίσει να δείχνει τα δόντια της, και έχουν να κάνουν με εμπορικά ακίνητα, εξοχικές κατοικίες και χωράφια.

Φάνης Μακρίδης

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη - Κρίσιμες επαφές του ΠτΔ για το Κυπριακό

Τα βλέμματα στη Νέα Υόρκη - Κρίσιμες επαφές του ΠτΔ για το Κυπριακό

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες το ενδιαφέρον για το Κυπριακό, καθώς η παρουσία των εμπλεκόμενων πλευρών στην 81η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών δημιουργεί την ευκαιρία για επαφές και συζητήσεις σχετικά με τα επόμενα βήματα της διαδικασίας.