ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περισσότερα μωρά γεννιούνται πλέον από γυναίκες άνω των 35 παρά κάτω των 25 ετών

Περισσότερα μωρά γεννιούνται πλέον από γυναίκες άνω των 35 παρά κάτω των 25 ετών

Η αύξηση που παρατηρήθηκε, πιθανότατα οφείλεται στην επιλογή των ζευγαριών να αναβάλλουν τη δημιουργία οικογένειας μέχρι να αποκτήσουν μια επαγγελματική και οικονομική σταθερότητα.

Περισσότερα φαίνεται πως είναι τα μωρά που γεννιούνται από γυναίκες άνω των 35 ετών από αυτά που οι μητέρες τους είναι κάτω των 25 ετών, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών (ONS) στη Βρετανία. Το εντυπωσιακό με αυτά τα στατιστικά είναι πως κάτι τέτοιο συμβαίνει για πρώτη φορά από το 1938 που ξεκίνησαν οι έρευνες τέτοιου είδους.

Η εν λόγω έρευνα υποστηρίζει πως οι γυναίκες επιλέγουν τη μητρότητα ολοένα και πιο αργά στη ζωή τους. Παράλληλα, αυξημένος είναι και ο αριθμός των γυναικών που δεν κάνουν καθόλου παιδιά, είτε λόγω επιλογής, είτε λόγω δυσκολιών.

Πιο συγκεκριμένα, το 2014, το 21% των μωρών που γεννήθηκαν στη Βρετανία και την Ουαλία, είχαν μητέρες άνω των 35 ετών, ενώ το 20% είχαν μητέρες νεαρότερες των 25 ετών.

Συνολικά, οι μητέρες στην πλειοψηφία τους ήταν μεταξύ 25 και 34 ετών, με το 52% να ανήκει στις μητέρες από 30 χρονών και πάνω.

Σύμφωνα με την έκθεση του ONS, ο μέσος όρος της ηλικίας των πατεράδων έχει επίσης αυξηθεί, καθώς το 2014 ο μέσος όρος ήταν 33,1 ετών, ενώ το 2013 ήταν 32,9 ετών.

 

Όπως σχολίασε ο Siobhan Freegard, ιδρυτής της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης «Channel Mum», η αύξηση που παρατηρήθηκε, πιθανότατα οφείλεται στην επιλογή των ζευγαριών να αναβάλλουν τη δημιουργία οικογένειας μέχρι να αποκτήσουν μια επαγγελματική και οικονομική σταθερότητα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Freegard δήλωσε στη «The Daily Telegraph» πως: « Για να ξεκινήσεις μια οικογένεια, χρειάζεσαι ένα σπίτι, αλλά σε πολλά μέρη κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο για όσους είναι κάτω των 25 ετών. Τα ενοίκια και οι τιμές των σπιτιών ξεπερνούν τους μισθούς, ενώ η αυξανόμενη επαγγελματική αβεβαιότητα σημαίνει πως τα ζευγάρια περιμένουν μέχρι να αισθανθούν σιγουριά για να γίνουν γονείς».

Αναφορικά με την κοινωνική κατάσταση των γονιών, το 53% των μωρών έχουν γονείς που έχουν παντρευτεί ή που ζουν με σύμφωνο συμβίωσης. Στο εν λόγω ποσοστό παρατηρείται πτώση, καθώς το 2004 άγγιζε το 58%.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Ύστατη προσπάθεια ελληνικών πανεπιστημίων για να «σώσουν» από τις διαγραφές τους φοιτητές που πέρασαν το όριο

• Έναρξη συναντήσεων για τις φορολογικές οφειλές ποδοσφαιρικών Σωματείων - O όρος για να εξασφαλιστεί η συμμετοχή τους στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 22 Ιανουαρίου - Ο βίος του Αγίου

• Καταγγελία σοκ στη Θεσσαλονίκη: Μητέρα έδειρε τη 14χρονη κόρη της γιατί διαφωνεί με τη σχέση της - «Πήγε να με πνίξει» είπε η ανήλικη



Χαμένη στη μετάφραση η πολιτική ηγεσία - Αποπροσανατολισμός τα ΜΟΕ από την ουσία του Κυπριακού

Χαμένη στη μετάφραση η πολιτική ηγεσία - Αποπροσανατολισμός τα ΜΟΕ από την ουσία του Κυπριακού

Τα πάνω κάτω έφερε η πρόταση που κατέθεσε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στον Ερσίν Τατάρ στη συνάντηση της περασμένης Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top