Σε συνέντευξή του ο Δήμος Σερκελίδης στο τηλεοπτικό κανάλι «Βεργίνα», ο Σερκελίδης ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου και την θεωρεί παράνομη, γι’ αυτό θα ασκήσει έφεση, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή η Εκκλησία της Κύπρου θα τον ακούσει και θα εφαρμόσει την νομιμότητα.
Αναφορικά με την υπόθεση, ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού σημείωσε ότι ο Σερκελίδης «θα ασκήσει έφεση και θα πάρει την τελεσίδικη απάντηση ότι καλώς το συνοδικό δικαστήριο τον καθαίρεσε».
«Θα καταλάβει ότι το μήνυμα της Εκκλησίας της Κύπρου είναι ξεκάθαρο ότι δεν δέχεται φαινόμενα αποτειχισμού στους κόλπους της. Δεν μπορεί ένας ιερέας να προσπαθεί να ξεσηκώσει τους ιερείς κατά του Αρχιεπισκόπου και των λοιπών συνοδικών και να περιμένει από την Σύνοδο να τον δικαιώσει», προστέτει.
Συνεχίζοντας, ο κ. Κυριακού τόνισε πως και το παραμύθι περί παναίρεσης του οικουμενισμού πρέπει να τελειώσει.
«Η ορθόδοξη εκκλησία δεν μπορεί να μείνει απομονωμένη χωρίς να διατυπώνει τον δικό της σωστικό τρόπο προς όλους. Όσοι φοβούνται ότι κινδυνεύει από το διάλογο με τους άλλους είναι ολιγόπιστοι. Αντίθετα η ορθοδοξία δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από τον διάλογο με τις άλλες χριστιανικές ομολογίες παρά ευκαιρία να καταθέσει ιεραποστολικά την δική της αληθινή πίστη και να συμμετάσχει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του σύγχρονου ανθρώπου», είπε καταληκτικά.