Ανάγκη για δημιουργία χώρων φύλαξης παιδιών στον εργασιακό χώρο - Το παράδειγμα της ΠΑΣΥΔΥ - Όσα αναφέρει η Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»

Ανάγκη για δημιουργία χώρων φύλαξης παιδιών στον εργασιακό χώρο - Το παράδειγμα της ΠΑΣΥΔΥ - Όσα αναφέρει η Σάβια Ορφανίδου στο «Τ»

Για την αναγκαιότητα λειτουργίας ολοήμερων σχολείων, μίλησε στο ThemaOnline , βουλεύτρια του ΔΗΣΥ, Σάβια Ορφανίδου, τονίζοντας πως η προώθηση αυτής της εκπαιδευτικής δομής αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης της οικογενειακής και της επαγγελματικής ζωής των εργαζόμενων γονέων.

«Είναι σημαντικό να προωθηθούν τα ολοήμερα σχολεία εκεί και όπου χρειάζονται, βασικά παντού, γιατί αυτό βοηθά και ενισχύει τους γονείς να συμφιλιώνουν την επαγγελματική και οικογενειακή ζωή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Η κα Ορφανίδου εξέφρασε την ελπίδα «οι εξαγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για την προώθηση ενός μεγάλου αριθμού ολοήμερων να υλοποιηθούν σύντομα», ενώ ταυτόχρονα υπογράμμισε την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών φύλαξης των παιδιών.

Εξήγησε τη σημασία των ολοήμερων σχολείων και των υποδομών φύλαξης παιδιών ως βασικά εργαλεία για την υποστήριξη των γονέων και την προώθηση μιας πιο ευέλικτης και ισότιμης εργασιακής καθημερινότητας στην Κύπρο.

Επιπρόσθετα η.Ορφανίδου σημείωσε τη μεγάλη ανάγκη για τη δημιουργία περισσότερων νηπιαγωγείων ή χώρων φύλαξης παιδιών σε χώρους εργασίας, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξανόμενες ανάγκες των εργαζόμενων γονέων σε όλη την Κύπρο.

«Χρειαζόμαστε περισσότερους βρεφονηπιακούς/βρεφοπαιδοκομικούς σταθμούς και νηπιαγωγεία. Ιδιαίτερα σε μεγάλους χώρους εργασίας, με μεγάλο αριθμό εργαζομένων, να δημιουργούνται αυτές οι υποδομές φύλαξης παιδιών για διευκόλυνση των γονιών», πρόσθεσε η βουλεύτρια.

Ως παράδειγμα προς μίμηση, ανέφερε την πρακτική της ΠΑΣΥΔΥ, που ίδρυσε και λειτουργεί νηπιαγωγεία για τα παιδιά και τα εγγόνια των μελών της και μη μελών της. «Ένα παράδειγμα προς μιμηση, είναι το παράδειγμα της ΠΑΣΥΔΥ, δίπλα από το Υπουργείο Οικονομικών που εξυπηρετεί πολλές κρατικές υπηρεσίες και Υπουργεία της περιοχής. Είναι ένα καλό μοντέλο που θα μπορούσε να εφαρμοστεί και σε άλλους χώρους εργασίας, προωθώντας την ισορροπία μεταξύ οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», κατέληξε η κ. Ορφανίδου.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

ΠτΔ: «Η Κύπρος θα αξιοποιήσει το SAFE με σκοπό την ενίσχυση των αμυντικών μας δυνατοτήτων»

Η Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, είπε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Αντόνιο Κόστα, ο οποίος είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας ότι η ΕΕ βασίζεται στην Κύπρο για τη διαχείριση κατά την Προεδρία της, αρκετών σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν την ΕΕ, ενώ αναφερόμενος στο πρόγραμμα SAFE είπε ότι καμιά τρίτη χώρα, η οποία απειλεί την ασφάλεια κράτους μέλους της ΕΕ, δεν μπορεί να το αξιοποιήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE