Οι συντεχνίες στην ανακοίνωσή τους, καλούν τη Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ογκολογικού Κέντρου να ανακαλέσουν την παράνομη απόλυση, ώστε η συνάδελφος τους να επιστρέψει άμεσα στην εργασία της.
Αναφέρουν ότι «στόχος της απεργίας δεν είναι η ταλαιπωρία των ασθενών, καθώς τα τμήματα θα είναι επαρκώς στελεχωμένα, ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη εξυπηρέτησή τους, αλλά αποτελεί έκφραση αλληλεγγύης προς τη συνάδελφο που έτυχε απαράδεκτης μεταχείρισης, χωρίς να τηρηθούν ορθές και δίκαιες διαδικασίες».
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, «η συμπεριφορά που επέδειξε η Διεύθυνση του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου δεν συνάδει με τις ευαισθησίες που οφείλει να έχει ένας τέτοιος οργανισμός, στον οποίο οι εργαζόμενοί του νυχθημερόν παλεύουν για την υγεία των ασθενών με πλήρη συναίσθηση ευθύνης».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως τον εργοδότη, ο οποίος με αντικανονικές διαδικασίες και χωρίς ίχνος ευαισθησίας προχώρησε σε απόλυση, χωρίς να αναλογιστεί τις πιθανές παρενέργειες».
Καταλήγοντας σημειώνουν ότι «η τελική απόφαση ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ογκολογικού Κέντρου, το οποίο απαρτίζεται από στελέχη της Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, τους Υπουργούς Υγείας και Οικονομικών και στελέχη της Τράπεζας Κύπρου, ενώ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου διορίζεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ