Ρούτε: Η Ουκρανία προσκλήθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη

Ρούτε: Η Ουκρανία προσκλήθηκε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη

Η Ουκρανία έχει προσκληθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη, η οποία θα λάβει χώρα σε λίγες εβδομάδες, δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής του δυτικού στρατιωτικού συνασπισμού Μαρκ Ρούτε πριν από μια συνάντηση των υπουργών Άμυνας στις Βρυξέλλες.

«Προσκάλεσα στη σύνοδο κορυφής την Ουκρανία. Θα ανακοινώσουμε το πρόγραμμα το συντομότερο δυνατόν με περισσότερες λεπτομέρειες», δήλωσε ο Ρούτε.

Δείτε σχετικό βίντεο:

Ο Ρούτε απέφυγε να απαντήσει αν προσκλήθηκε προσωπικά ο Ζελένσκι

Ερωτηθείς αν έχει προσκληθεί προσωπικά ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Ρούτε δήλωσε μόνο ότι το πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σε εύθετο χρόνο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ακόμα ότι οι σύμμαχοι πρόκειται να διευρύνουν την αποτροπή και τις αμυντικές ικανότητές τους ορίζοντας νέους, φιλόδοξους στόχους.

«Οι στόχοι αυτοί ορίζουν ποιες δυνάμεις και συγκεκριμένες δυνατότητες χρειάζεται να παράσχει κάθε σύμμαχος ώστε να ενισχυθούν η αποτροπή και η άμυνά μας. Αεροπορική και πυραυλική άμυνα, όπλα μεγάλου βεληνεκούς, επιμελητεία και μεγάλοι χερσαίοι σχηματισμοί ελιγμών είναι μεταξύ των κορυφαίων προτεραιοτήτων μας», πρόσθεσε.

Ο Ρούτε δήλωσε ακόμα πως η δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών στο ΝΑΤΟ υφίσταται με την προσδοκία ότι η Ευρώπη και ο Καναδάς θα δαπανήσουν πολύ περισσότερα για την άμυνα.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως η Ουάσινγκτον είναι «πλήρως δεσμευμένη» στο σύμφωνο αμοιβαίας άμυνας του ΝΑΤΟ και πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν σχέδια για να αποσυρθούν αμερικανικά στρατεύματα από την Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE