Το παπικό όχημα της Ειρήνης: Το τελευταίο δώρο του πάπα Φραγκίσκου στα παιδιά της Γάζας

Το παπικό όχημα της Ειρήνης: Το τελευταίο δώρο του πάπα Φραγκίσκου στα παιδιά της Γάζας

Ένα από τα οχήματα του πάπα Φραγκίσκου θα μετατραπεί σε κινητή μονάδα υγειονομικής περίθαλψης για τα παιδιά της Γάζας, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή (04/05) η Αγία Έδρα.

Πριν τον θάνατό του ο πάπας Φραγκίσκος εμπιστέθηκε το όχημα στην οργάνωση Caritas Jerusalem, σύμφωνα με το Vatican News και ήταν μία από τις τελευταίες του επιθυμίες η μετατροπή του σε κινητή μονάδα παροχής βοήθειας για τα τραυματισμένα και υποσιτισμένα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Caritas μετατρέπει το όχημα σε κινητό σταθμό υγείας, εξοπλίζοντάς το με ιατρικό εξοπλισμό για τη διάγνωση, την εξέταση και τη θεραπεία παιδιών, καθώς και με άλλα είδη που σώζουν ζωές.

Στελεχωμένη με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, η νέα τετράτροχη κλινική θα σταλεί σε κοινότητες που δεν έχουν πρόσβαση σε λειτουργικές εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, μόλις καταστεί εφικτή η ασφαλής πρόσβαση στη Γάζα, δήλωσε η Caritas.

«Δεν είναι απλώς ένα όχημα, είναι ένα μήνυμα ότι ο κόσμος δεν έχει ξεχάσει τα παιδιά στη Γάζα», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Peter Brune, γενικός γραμματέας της Caritas Sweden.

Η παγκόσμια ειρήνη ήταν ένα βασικό μήνυμα καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας του πάπα Φραγκίσκου, καθώς είχε ζητήσει επανειλημμένα εκεχειρίες τόσο στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας όσο και στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς, η τελευταία εκ των οποίων ήταν την Κυριακή του Πάσχα - την ημέρα πριν από τον θάνατό του.

Ο Φραγκίσκος πραγματοποιούσε σχεδόν κάθε βράδυ κλήσεις στην Εκκλησία της Αγίας Οικογένειας - τη μόνη καθολική εκκλησία της Γάζας - η οποία χρησίμευε ως de facto καταφύγιο για την κοινότητα των πιστών της και ορισμένους μουσουλμάνους καθ' όλη τη διάρκεια των ισραηλινών στρατιωτικών εκστρατειών που ακολούθησαν τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου 2023.

Είχε επίσης εγκαταστήσει, κάτι που έγινε αμφιλεγόμενο, μια σκηνή της Γέννησης κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτασμών που απεικόνιζε ένα μωρό Ιησού τυλιγμένο σε μια κεφίγιε, ένα παραδοσιακό παλαιστινιακό ένδυμα που πλέον συνδέεται έντονα με φιλοπαλαιστινιακά κινήματα και ακτιβισμό, το οποίο το Βατικανό αφαίρεσε από την έκθεση λίγο μετά την τοποθέτησή του.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Τατάρ: Η «επανενωμένη Κύπρος» δεν είναι ρεαλιστική – Υπάρχουν δύο οντότητες

Τατάρ: Η «επανενωμένη Κύπρος» δεν είναι ρεαλιστική – Υπάρχουν δύο οντότητες

Οι νέοι έχουν λόγο και η δημιουργία της 13ης Τεχνικής Επιτροπής για την νεολαία είναι μια πρωτιά, δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ τη Δευτέρα που εμφανίστηκε ενοχλημένος από την επαναλαμβανόμενη αναφορά του Προέδρου Χριστοδουλίδη προς τα μέλη της εν λόγω Επιτροπής σε «επανενωμένη Κύπρο».

BEST OF TOTHEMAONLINE