Απίστευτη πρόκληση από Τούρκο δημοσιογράφο: «Η Νότια Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή»

Απίστευτη πρόκληση από Τούρκο δημοσιογράφο: «Η Νότια Κύπρος βρίσκεται υπό κατοχή»

Απίστευτη είναι η δήλωση Τούρκου δημοσιογράφου ο οποίος δηλώνει σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το νότιο τμήμα της Κύπρου τελεί υπό ελληνική κατοχή.

Όπως σημείωσε σε ρεπορτάζ στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Alpha, ο δημοσιογράφος, Χριστόφορος Χριστοφή.

Ο Τούρκος δημοσιογράφος δεν μένει εκεί αφού μοιράζεται με τους τηλεθεατές πως σύντομα το θέμα των τούρκικων εδαφών στο νότο θα επανέλθει στην ατζέντα.

Αφορμή για την ακραία πρόκληση ένας χάρτης που παρουσιάστηκε στην εκπομπή, με τα τζαμιά που υπήρχαν στην Κύπρο το 1878.

Στόχος, να πείσουν πως ολόκληρο το νησί είναι Τουρκικό.

Ήταν μια συζήτηση για τον ρόλο των εγγυήτριων δυνάμεων σε συνάρτηση με την συγκέντρωση ξένων δυνάμεων στο νησί.

Προβοκατόρικα αναφέρεται στην παρουσία στρατών των ΗΠΑ, των βρετανών στις βάσεις και του Ισραήλ για να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι κινδυνεύουν οι Τουρκοκύπριοι, όπως υποστηρίζουν ότι κινδυνεύουν από την εκπαίδευση των εφέδρων της Εθνικής Φρουράς.

Και εμμέσως πλην σαφώς προειδοποιούν ότι αν χρειαστεί θα υπάρξει νέα επέμβαση της Τουρκίας.

Δείτε το ρεπορτάζ:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η τοποθέτηση του Προεδρικού για το βίντεο που διέρρευσε - «Εξετάζεται υπόθεση υβριδικής δραστηριότητας εναντίον της ΚΔ»

Η τοποθέτηση του Προεδρικού για το βίντεο που διέρρευσε - «Εξετάζεται υπόθεση υβριδικής δραστηριότητας εναντίον της ΚΔ»

Θέση για το βίντεο που τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, έλαβε η Κυβέρνηση μέσω γραπτής δήλωσης του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE