Video - Ορόκλινη: Η ιστορία πίσω από τα επεισόδια του Σαββάτου - Όσα αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος

Video - Ορόκλινη: Η ιστορία πίσω από τα επεισόδια του Σαββάτου - Όσα αποκάλυψε ο αντιδήμαρχος

Μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», ο Αντιδήμαρχος Ορόκλινης, Νεοφύτος Φακοντής, αναφέρθηκε στα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο, αποκαλύπτοντας τα γεγονότα που οδήγησαν στην αναστάτωση στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον κ. Φακοντή, ο ιδιοκτήτης του συγκροτήματος διαμερισμάτων είχε ενοικιάσει διαμερίσματα σε Ρομά από το 2017, προσφέροντας τους φθηνά ενοίκια. Ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις του Κοινοτικού Συμβουλίου σχετικά με τις οφειλές του ιδιοκτήτη, οι οποίες προειδοποιούσαν για αποκοπές, η κατάσταση δεν άλλαξε. Έτσι, οι συνθήκες διαβίωσης για περισσότερους από 200 μετανάστες που διέμεναν εκεί παρέμεναν δύσκολες, αν και αυτή τη στιγμή έχουν απομείνει μόνο 20, οι οποίοι αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλο χώρο.

Ο Αντιδήμαρχος εξήγησε επιπλέον ότι η τράπεζα ανέκτησε τα διαμερίσματα και στη συνέχεια τα πούλησε σε ιδιωτική εταιρεία. Αυτή, έχοντας αναλάβει τη διαχείριση, προχώρησε σε εξώσεις, στέλνοντας ενημερωτικές επιστολές στο Συμβούλιο της περιοχής και στην Αστυνομία ότι θα χρησιμοποιήσει νόμιμα και ειρηνικά μέσα για την εκκένωση.

Αναφερόμενος στους μετανάστες, ο κ. Φακοντής επισήμανε ότι ήρθαν στην περιοχή αργότερα και ότι, αφού δεν είχαν πρόσβαση σε νερό και ρεύμα, επιχείρησαν να τα εξασφαλίσουν με παράνομους τρόπους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι υπήρξαν περιπτώσεις κλοπών και παρεμβάσεων σε ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, περιγράφοντας ένα σοβαρό περιστατικό κατά το οποίο μετανάστες προσπάθησαν να βρουν καλώδιο της ΑΗΚ, προκαλώντας blackout στην περιοχή.

Σημαντική είναι και η πληροφορία ότι το 2022 εκδόθηκε διάταγμα που δήλωνε το συγκεκριμένο κτίριο ακατάλληλο για κατοίκηση. Παρά τις προειδοποιήσεις και τις υποδείξεις του Συμβουλίου προς τους αλλοδαπούς να μεταφερθούν σε πιο ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες, η κατάσταση παρέμεινε σταθερή.

Ο κ. Φακοντής επισήμανε ότι η κατάσταση είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο όπου οι ίδιοι οι μετανάστες τσακώνονταν μεταξύ τους, κάτι που ανέφερε ότι η Αστυνομία είχε πλήρη γνώση.

Η ανησυχία κοινοτήτων και αρχών για την επόμενη ημέρα είναι εξαιρετικά έντονη, καθώς οι συνθήκες αυτές δεν είναι βιώσιμες ούτε για τους κατοίκους ούτε για τους μετανάστες.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ενίσχυση της οικονομικής διπλωματίας: Οι επαφές του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ φέρνουν καρπούς

Ενίσχυση της οικονομικής διπλωματίας: Οι επαφές του Προέδρου Χριστοδουλίδη στις ΗΠΑ φέρνουν καρπούς

Η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποτελεί σημαντικό σταθμό στην προσπάθεια της Κύπρου να ενισχύσει το διεθνές της προφίλ ως αξιόπιστος επενδυτικός προορισμός. Με έμφαση στην οικονομική διπλωματία, ο Πρόεδρος πραγματοποίησε σειρά στοχευμένων επαφών σε τρεις πολιτείες, στοχεύοντας στην προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της κυπριακής οικονομίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE